Gentse Waterzooi met Kip en Krieltjes

Gentse Waterzooi met Kip en Krieltjes

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 350 g krieltjes
  • ½ knolselderij
  • 1 kleine winterpeen
  • 1 dunne prei
  • ½ citroen geperst
  • tablet kippenbouillon
  • 300 g kipfilethaasjes
  • 200 ml crème fraîche
  • 2 takjes selderij fijngehakt
  • Peper naar smaak

Instructies

  • Kook de krieltjes volgens de gebruiksaanwijzing bijna gaar, giet af en laat afkoelen.
  • Schil intussen de knolselderij en snijd in plakken, vervolgens in luciferdunne reepjes.
  • Schraap de schil van de peen en snijd deze in even grote reepjes als de knolselderij.
  • Halveer de prei in de lengte, spoel schoon en snijd in even grote reepjes als de knolselderij en peen.
  • Breng in een pan 750 ml water met het citroensap aan de kook.
  • Verkruimel de bouillontabletten boven de pan.
  • Halveer de kipfilethaasjes.
  • Zet het vuur laag en roer de crème fraîche door de bouillon.
  • Pocheer de kip hierin in ongeveer 5 minuten gaar.
  • Voeg de krieltjes en groentereepjes toe en laat nog 3 minuten zachtjes meekoken.
  • Breng de waterzooi op smaak met peper, schep in vier diepe borden en bestrooi met fijngehakte selderij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer deze Gentse Waterzooi met een frisse, witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling. Deze wijnen passen goed bij de romige, lichte smaken van de waterzooi en complementeren de kip en groenten perfect.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 25 g | Vet: 16 g | Zout: 2 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kip / Soep
Land van herkomst België
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij