Gepeperde Zeewolf met heerlijke Rozemarijnboter

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 3 takjes rozemarijn
  • 125 g boter op kamertemperatuur (gezouten)
  • 4 eetlepels hele korrels 4-seizoenen peper
  • 2 zeewolffilets
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels droge sherry

Instructies

  • Rits de naaldjes van de takjes rozemarijn en hak ze heel fijn.
  • Roer de fijngehakte rozemarijn door 100g boter in een kom.
  • Schep de rozemarijnboter op een stuk plasticfolie en vorm er een dikke rol van.
  • Wikkel de folie strak om de boterrol en bewaar deze in de koelkast tot gebruik.
  • Plet de peperkorrels in een vijzel of met de onderkant van een zware pan en strooi ze op een plat bord.
  • Wrijf de zeewolffilets in met zout en druk stevig in de peper.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan.
  • Bak de vis aan beide kanten in ongeveer 4 minuten goudbruin en gaar.
  • Leg de gebakken vis op een warm bord en houd deze warm onder aluminiumfolie.
  • Schenk de sherry bij het bakvet in de pan en roer hiermee de aanbaksels los.
  • Klop met een garde de resterende boter door de saus.
  • Snijd de rozemarijnboter uit de folie en snijd er 4 dikke of 8 dunne plakken van.
  • Verdeel de vis over vier borden, lepel de saus erover en leg op elke zeewolffilet een plakje rozemarijnboter.
  • Serveer met doperwtjes en gebakken aardappelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of Sauvignon Blanc past goed bij deze gepeperde zeewolf met rozemarijnboter. De frisse en fruitige tonen van de wijn zullen mooi contrasteren met de pittigheid van de peper en de kruidigheid van de rozemarijn.

Voedingswaarden

Calories: 480 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 28 g | Vet: 40 g | Zout: 1.5 mg
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koolhydraat arm