Geperst vlees voor een avondbufiet

Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pond kalfsoesters zeer dun gesneden
  • 1 pond kalfsgehakt
  • 1 pond varkensgehakt
  • 1 klein blikje truffels
  • 2 eieren
  • oud brood
  • nootmuskaat
  • zout

Instructies

  • Het gehakt aanmaken op de gewone wijze met 2 eieren, oud brood, fijngesneden truffels, nootmuskaat, zout.
  • Nu vult men de rechte bus of de stenen kom waarin men het vlees wil koken, beurtelings met eerst een laag gehakt, dan een laag kalfsoesters enz.
  • De bovenste laag moet gehakt zijn.
  • Daarna zet men bus of kom in een pan met kokend water, op een treeftje, zodat ook onder de bus water spoelt.
  • Het water moet aan de kook blijven en zo nodig worden bijgevuld.
  • Er mag geen water in het vlees koken.
  • Kooktijd 2| uur.
  • Na afloop laat men het vlees bekoelen onder bezwaring met een plankje, waarop een gewicht.
  • Tenslotte stort men het vlees op een schotel.
  • Men snijdt het in dunne plakken, die men terug zet in het model.
  • Gameer met takjes peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Men presenteert hier tartarensaus bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kalfsvlees / Varkensvlees / Vlees