Geperst vlees voor een avondbufiet
Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Ingrediënten
- 1 pond kalfsoesters zeer dun gesneden
- 1 pond kalfsgehakt
- 1 pond varkensgehakt
- 1 klein blikje truffels
- 2 eieren
- oud brood
- nootmuskaat
- zout
Instructies
- Het gehakt aanmaken op de gewone wijze met 2 eieren, oud brood, fijngesneden truffels, nootmuskaat, zout.
- Nu vult men de rechte bus of de stenen kom waarin men het vlees wil koken, beurtelings met eerst een laag gehakt, dan een laag kalfsoesters enz.
- De bovenste laag moet gehakt zijn.
- Daarna zet men bus of kom in een pan met kokend water, op een treeftje, zodat ook onder de bus water spoelt.
- Het water moet aan de kook blijven en zo nodig worden bijgevuld.
- Er mag geen water in het vlees koken.
- Kooktijd 2| uur.
- Na afloop laat men het vlees bekoelen onder bezwaring met een plankje, waarop een gewicht.
- Tenslotte stort men het vlees op een schotel.
- Men snijdt het in dunne plakken, die men terug zet in het model.
- Gameer met takjes peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Men presenteert hier tartarensaus bij.