Gepofte Aardappelen met Alpro Soya Fijngehakt

Porties: 4 personen
inclusief poffen van aardappelen 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak Alpro® soya Fijngehakt
  • 4 grote aardappelen
  • 1 aubergine
  • 1 blik cannellinibonen
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • ½ tl komijnpoeder
  • ¼ tl chilipoeder
  • 1 pakje Alpro® soya Cuisine kookroom
  • Alpro® soya Bakken & Braden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Besprenkel een bakplaat met een snufje zout, leg de aardappelen en aubergine erop en pof ze ongeveer 1 uur in de oven.
  • Bak de knoflook glazig in wat Alpro® soya Bakken & Braden, ongeveer een kwartier voordat de aardappelen en aubergine klaar zijn.
  • Voeg de bonen, Alpro® soya Fijngehakt, komijnpoeder, chilipoeder en Alpro® soya Cuisine toe.
  • Laat het geheel zachtjes sudderen.
  • Snijd de aubergine doormidden, lepel het vruchtvlees eruit en voeg het toe aan de gehaktsmoor.
  • Leg op elk van de vier borden een gepofte aardappel en maak een kruisvormige inkeping in elke aardappel.
  • Schep de gehaktsmoor op de aardappelen.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 10 g | Vet: 15 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Vleesvervangers
Land van herkomst Europa
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch