Knapperige Gepofte Aardappels met Bacon Avocadosaus

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 vastkokende aardappels van gelijke grootte
  • 6 plakjes bacon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Grofgemalen zeezout
  • 1 rijpe avocado
  • 1 eetlepel medium dry sherry
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 teentje knoflook geperst
  • verse koriander fijngehakt

Instructies

  • Boen de aardappels schoon en kook ze 10 minuten voor in water met zout.
  • Bak de bacon krokant in een droge koekenpan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Giet de aardappels af en laat ze in een vergiet uitdampen.
  • Prik de aardappels hier en daar in met een vork, bestrijk ze met olie en bestrooi met zout.
  • Verpak elke aardappel afzonderlijk in een dubbelgevouwen vel aluminiumfolie.
  • Halveer de avocado, verwijder de pit (bewaren) en schil de vrucht.
  • Prak het vruchtvlees in een afsluitbaar schaaltje fijn met sherry en citroensap.
  • Roer de yoghurt, knoflook en koriander door het avocado-mengsel en breng op smaak met zout en peper.
  • Druk de pit in het mengsel (om verkleuring te voorkomen) en zet tot gebruik in de koelkast.
  • Leg de foliepakketjes tussen de gloeiende houtskool in de barbecue en pof de aardappels in 15 à 20 minuten gaar.
  • Laat ondertussen de avocadosaus op kamertemperatuur komen.
  • Snijd de aardappels open en schep de avocadosaus erin.
  • Breek de gebakken bacon erboven in stukken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de knapperige gepofte aardappels met de verrukkelijke bacon avocadosaus als bijgerecht bij je favoriete barbecuegerechten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Bijgerecht / Varkensvlees
Land van herkomst Internationaal
Extra aanwijzing Snel te maken