Knapperige Gepofte Aardappels met Bacon Avocadosaus
Equipment
Ingrediënten
- 8 vastkokende aardappels van gelijke grootte
- 6 plakjes bacon
- 2 eetlepels olijfolie
- Grofgemalen zeezout
- 1 rijpe avocado
- 1 eetlepel medium dry sherry
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels yoghurt
- 1 teentje knoflook geperst
- 7½ verse koriander fijngehakt
Instructies
- Boen de aardappels schoon en kook ze 10 minuten voor in water met zout.
- Bak de bacon krokant in een droge koekenpan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Giet de aardappels af en laat ze in een vergiet uitdampen.
- Prik de aardappels hier en daar in met een vork, bestrijk ze met olie en bestrooi met zout.
- Verpak elke aardappel afzonderlijk in een dubbelgevouwen vel aluminiumfolie.
- Halveer de avocado, verwijder de pit (bewaren) en schil de vrucht.
- Prak het vruchtvlees in een afsluitbaar schaaltje fijn met sherry en citroensap.
- Roer de yoghurt, knoflook en koriander door het avocado-mengsel en breng op smaak met zout en peper.
- Druk de pit in het mengsel (om verkleuring te voorkomen) en zet tot gebruik in de koelkast.
- Leg de foliepakketjes tussen de gloeiende houtskool in de barbecue en pof de aardappels in 15 à 20 minuten gaar.
- Laat ondertussen de avocadosaus op kamertemperatuur komen.
- Snijd de aardappels open en schep de avocadosaus erin.
- Breek de gebakken bacon erboven in stukken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de knapperige gepofte aardappels met de verrukkelijke bacon avocadosaus als bijgerecht bij je favoriete barbecuegerechten.