Gepofte Aardappels met Knoflooktopping en Gegrilde Kipspiesjes
Equipment
- magnetron
- keukenhanddoek
- satéprikkers
Ingrediënten
- 4 grote aardappels ongeveer 150 g per stuk
- 350 g kipfilet
- 2 uien
- 10 gedroogde tomaten op olie
- 1 teentje knoflook
- 100 g bewust light margarine met olijfolie
- 1 krop ijsbergsla
- 2 eetlepels azijn
- 150 g peen julienne gesneden
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Boen de aardappels schoon, prik er gaatjes in en verwarm ze in de magnetron op vol vermogen (700 Watt) gedurende ongeveer 12 minuten, tot ze bijna gaar zijn.
- Laat de aardappels afgedekt met een keukenhanddoek nog 10 minuten nagaren.
- Snijd de kipfilet in ongeveer 16 stukjes van 5 cm.
- Snipper de halve ui en snijd de rest in 8 stukken.
- Laat de tomaten uitlekken en vang 4 eetlepels olie op.
- Rijg afwisselend ui, kip en tomaten aan satéprikkers.
- Bestrijk de spiesjes met 1 eetlepel van de opgevangen olie.
- Verwarm een grillpan en bak de spiesjes in ongeveer 10 minuten gaar en bruin.
- Pers de knoflook boven de bewust light margarine uit.
- Snijd de rest van de gedroogde tomaten fijn en meng ze door de knoflookmargarine.
- Maak de sla schoon en snijd deze in reepjes.
- Meng de gesnipperde ui, peen julienne en sla en maak een dressing van de resterende olie, azijn, zout en peper.
- Snijd de gepofte aardappels aan de bovenkant in, bestrooi met zout en serveer met de knoflooktopping, sla en kipspiesjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze maaltijd is heerlijk met een frisse witte wijn zoals een Chardonnay.
Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 30 g | Vet: 25 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 10 g