Gepofte aardappels met kwark
Equipment
- keukenpapier
Ingrediënten
- 4 grote aardappels kruimige a ca. 200 g
- 4 takjes peterselie
- 4 takjes selderij
- 10 sprietjes bieslook
- 4 plakjes Ardenner ham
- 250 g halfvolle kwark
- zout
- versgemalen peper
Instructies
- Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
- Aardappels schoonboenen en droogdeppen met keukenpapier.
- Met vork schil op enkele plaatsen inprikken.
- Aardappels in midden van oven op rooster in ca. 1 uur gaar poffen. Intussen kruiden in kopje fijnknippen.
- Ham in reepjes snijden.
- Ham en kruiden door kwark roeren, op smaak brengen met zout en peper.
- Gare aardappels aan bovenzijde inkruisen en iets open duwen.
- Kwarkmengsel erin scheppen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker bij bijvoorbeeld gebakken vis.