Geroerbakte babi ketjap met sinaasappel en wok noedels met Chinese kool
Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- 1 pakje Conimex Mix voor Babi Ketjap
- Conimex Wok Olie
- 400 g varkensvleesreepjes naturel
- 600 g Chinese kool
- 1 ui
- 1 pakje Conimex Wok Noedels
- 2 theelepels Conimex Sambal Brandal
- 5 eetlepels bladselderij grofgehakte
Instructies
- Rasp de schil van de sinaasappel fijn.
- Schil de sinaasappel, verdeel in partjes en snijd die in kleine stukjes.
- Meng de marinademix (uit het pakje) met 4 eetlepels olie en de geraspte sinaasappelschil.
- Voeg de vleesreepjes toe en marineer 5 minuten.
- Snijd de kool in kleine stukken.
- Pel en snijd de ui fijn.
- Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan en roerbak het vlees 5 minuten.
- Roer de sausmix en 300 ml koud water erdoor.
- Voeg de stukjes sinaasappel toe en laat 2 minuten zachtjes koken.
- Verhit ondertussen een wok.
- Voeg een scheutje olie toe en wok de ui met de kool 5 minuten.
- Schep de noedels, de sambal en de helft van de bladselderij erdoor en wok nog 2 minuten.
- Schep de noedels in kommen of diepe borden, verdeel de babi ketjap erover en bestrooi met de rest van de selderij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Geef er lekker knapperige Conimex Smaakmakers Kroepoek Cassave bij en zet Sambal Brandal op tafel voor wie zelf nog wat extra pit wil toevoegen.
Variatietip:
Vervang de vleesreepjes door 250 g grote gepelde garnalen.