Geroerbakte babi ketjap met sinaasappel en wok noedels met Chinese kool

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 1 pakje Conimex Mix voor Babi Ketjap
  • Conimex Wok Olie
  • 400 g varkensvleesreepjes naturel
  • 600 g Chinese kool
  • 1 ui
  • 1 pakje Conimex Wok Noedels
  • 2 theelepels Conimex Sambal Brandal
  • 5 eetlepels bladselderij grofgehakte

Instructies

  • Rasp de schil van de sinaasappel fijn.
  • Schil de sinaasappel, verdeel in partjes en snijd die in kleine stukjes.
  • Meng de marinademix (uit het pakje) met 4 eetlepels olie en de geraspte sinaasappelschil.
  • Voeg de vleesreepjes toe en marineer 5 minuten.
  • Snijd de kool in kleine stukken.
  • Pel en snijd de ui fijn.
  • Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en roerbak het vlees 5 minuten.
  • Roer de sausmix en 300 ml koud water erdoor.
  • Voeg de stukjes sinaasappel toe en laat 2 minuten zachtjes koken.
  • Verhit ondertussen een wok.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de ui met de kool 5 minuten.
  • Schep de noedels, de sambal en de helft van de bladselderij erdoor en wok nog 2 minuten.
  • Schep de noedels in kommen of diepe borden, verdeel de babi ketjap erover en bestrooi met de rest van de selderij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Geef er lekker knapperige Conimex Smaakmakers Kroepoek Cassave bij en zet Sambal Brandal op tafel voor wie zelf nog wat extra pit wil toevoegen.
Variatietip:
Vervang de vleesreepjes door 250 g grote gepelde garnalen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Noedels / Roerbakken / Wokken / Varkensvlees
Land van herkomst Oosters