Sandwich met gerookte kipfilet, avocado, mosterdmayonaise en rucola, geserveerd op dikke plakken Frans boulebrood, op een kleurrijk bord met verse avocado en tuinkers als decoratie.

Gerookte Kipfilet Sandwich met Avocado en Tuinkers

Een heerlijke sandwich met gerookte kipfilet, romige avocado en frisse tuinkers. Perfect voor een voedzame lunch of lichte maaltijd!
Porties: 4
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 Franse boule in 8 dikke sneden gesneden
  • 5 eetlepels mayonaise
  • 2 theelepels mosterd
  • 200 g gesneden gerookte kipfilet
  • 2 avocado’s geschild en in plakjes gesneden
  • 1 bakje rucolakers of tuinkers

Instructies

  • Meng in een kom de mayonaise met de mosterd tot een smeuïge saus.
  • Snijd de Franse boule in 8 dikke sneden brood en bestrijk elke snee met de mayonaisesaus.
  • Beleg de helft van de sneetjes met plakjes gerookte kipfilet en avocado.
  • Verdeel de rucolakers of tuinkers gelijkmatig over de belegde sneetjes brood.
  • Plaats de overige sneetjes brood met de mayonaisekant naar beneden bovenop de belegde sneetjes.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse groene salade of een glas versgeperste sinaasappelsap voor een complete lunch.
Wijnadvies:
Deze stevige sandwich combineert uitstekend met een lichte en fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio. De frisse tonen van de wijn passen mooi bij de romige avocado en de hartige kipfilet.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 18 g | Vet: 20 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Brunch / Kip / Lunch / Ontbijt
Land van herkomst Frankrijk