Gerookte visschotel met een zomers slaatje

Gerookte Visschotel Met Een Zomers Slaatje

Gerookte visschotel met een zomers slaatje

Porties: 4 personen
Total time 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gram gemengde sla
  • 120 gram makreel gerookt
  • 4 eetlepels sojascheuten
  • 120 gram forel gerookt
  • 120 gram sprot
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 botjes waterkers
  • ½ komkommer
  • 16 kerstomaatjes
  • 1 eetlepel bieslook gehakt
  • scheutje wijnazijn
  • peper
  • zout

Instructies

  • Was de gemengde sla en de waterkers en schil de komkommer.
  • Blancheer de sojascheuten heel even in kokend water en laat ze uitlekken.
  • Snijd de waterkersblaadjes in dunne reepjes en de komkommer in schijfjes.
  • Snijd de 3 soorten gerookte vis in kleine blokjes.
  • Meng de visblokjes en de waterkerssnippers door de mayonaise en kruid met peper en zout.
  • Meng de gemengde sla met de geblancheerde sojascheuten en de komkommerschijfjes en verdeel dit mengsel over 4 grote borden.
  • Besprenkel met de wijnazijn en breng verder op smaak met peper en zout.
  • Leg in het midden van de sla een hoopje gerookte vis en bestrooi met het bieslook.
  • Versier tenslotte met de kerstomaatjes en serveer met warme toast.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade