Geroosterde appel met koriandersorbet
Allerhande 2002
Equipment
- diepvriesbak
- grill
- ijsbolletjeslepel
Ingredients
- 3 appels stevige bv Granny Smith
- 1 zakje verse koriander 15 g
- ½ eetlepel appelstroop
- 3 eetlepels poedersuiker
Instructions
- Appels wassen en 2 appels in vieren snijden, klokhuizen verwijderen en in stukjes snijden.
- Stukjes in open diepvriesbak in diepvries in ca. 1 uur bijna laten bevriezen.
- Grill voorverwarmen op hoogste stand.
- Van appel klokhuis eruit steken en in 8 dunne plakken snijden.
- Bakplaat bekleden met bakpapier en plakken naast elkaar erop leggen.
- Bakplaat ca. 10 cm onder grill schuiven en appel 2 à 3 minuten roosteren.
- Plakken bestrijken met appelstroop en in nog 1 à 2 minuten bruin roosteren.
- Uit grill direct bestuiven met poedersuiker.
- In kommetje 2 eetlepels poedersuiker oplossen in 2 eetlepels water.
- In keukenmachine stukjes appel met koriander en suikersiroop tot sorbet pureren. .
- Plakken appel op vier borden leggen
- Met ijsbolletjeslepel bolletjes koriandersorbet ernaast scheppen.
Voedingswaarden
Calories: 80 kcal | koolhydraten: 19 g | Protein: 0 g | Vet: 0 g