Geroosterde Broccoli Beignets met Zoete Chilisaus

Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 125 g bloem
  • 1 groot ei gesplitst
  • Schil van 1 citroen
  • 3 eetlepels sesamzaad
  • ½ theelepel versgemalen zwarte peper
  • 300 g panklare broccoliroosjes
  • Olie om te frituren
  • 100 ml zoete chilisaus

Instructies

  • Zeef de bloem boven een kom en voeg een snufje zout toe.
  • Maak een kuiltje in het midden van de bloem en voeg het eigeel toe.
  • Roer met een garde terwijl je langzaam 150-175 ml koud water toevoegt, tot er een glad beslag ontstaat.
  • Boen de citroen schoon en rasp 2 theelepels van de schil.
  • Roer de citroenrasp, sesamzaad en zwarte peper door het beslag.
  • Laat het beslag 30 minuten rusten op een koele plek.
  • Verhit de frituurolie tot 180°C.
  • Klop het eiwit stijf en spatel dit luchtig door het beslag.
  • Wentel de broccoliroosjes door het beslag en frituur ze in porties goudbruin in 3-4 minuten.
  • Schep de beignets uit de frituurolie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Serveer de broccolibeignets warm, met zoete chilisaus om te dippen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

De geroosterde broccolibeignets met zoete chilisaus vragen om een verfrissende witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Riesling. Deze wijnen complementeren de pittigheid van de chilisaus en zorgen voor een mooie balans met de subtiele smaak van de broccolibeignets.

Voedingswaarden

Calories: 230 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 9 g | Vet: 9 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Amuse / Snack
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch