Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 kg kip
- 1 limoen
- 3 eetlepels Kikkoman sojasaus
- 2 eetlepels ketjap manis
- 3 teentjes knoflook fijngesneden
- ½ rode peper fijngesneden
- ½ theelepel Five Spices-kruiden
- 900 gram zoete aardappelen
- 3 bieten
- 2 wortels
- 2 pastinaken
- Olie
- Peper & zout
Instructies
Kip:
- Meng de Kikkoman sojasaus, ketjap manis, knoflook, rode peper en Five Spices-kruiden tot een marinade.
- Marineer de kip hier ongeveer 30 minuten in.
- Leg de gemarineerde kip met de velkant naar boven in een glazen ovenschaal.
- Verwarm de oven voor op 200 °C (Circulatie grill).
- Bak de kip gedurende 20-25 minuten tot deze goudbruin en gaar is.
Geroosterde zoete aardappelen:
- Verwarm de oven voor op 190 °C (Circulatie grill).
- Was de zoete aardappelen en snijd ze in partjes.
- Meng ze met olijfolie, zout en peper.
- Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat en bak ze gedurende 20 minuten, waarbij je ze halverwege omdraait.
Groente chips:
- Verwarm de gourmetlade voor op 85 °C.
- Snijd de bieten, wortels en pastinaken in dunne plakjes met een mandoline.
- Besprenkel de plakjes met olie en bestrooi ze lichtjes met zout.
- Verdeel ze dun over de ovenroosters.
- Plaats de roosters in de gourmetlade en droog de groenten gedurende 3 tot 6 uur, afhankelijk van de dikte van de plakjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kunt de groente chips van tevoren maken en ze bewaren in een luchtdichte container. Voeg eventueel wat extra zout toe voor het serveren.
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige rode wijn zoals Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 590 kcal | koolhydraten: 54 g | Protein: 36 g | Vet: 25 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 17 g