Geroosterde Knolselderij met Blauwaderkaas en Walnoten
Equipment
Ingrediënten
- 1 knolselderij ongeveer 700 g
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 eetlepels extra vergine olijfolie
- 250 gram Blue Stilton met port Feestelijk PLUS
- 4 eetlepels grofgehakte walnoten
- ½ bakje platte peterselie à 15 g
Instructies
- Snijd de wortelige onderkant van de knolselderij af en prik met een vork gaatjes in de knolselderij.
- Bestrijk vervolgens met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met peper en zout naar smaak.
- Pof de knolselderij in een geschikte ovenschaal in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius gedurende ongeveer 25 minuten, totdat deze gaar is.
- Snijd de knol in 8 parten en verdeel over 6 borden.
- Besprenkel met 4 eetlepels extra vergine olijfolie en verkruimel de Blue Stilton met port erover.
- Bestrooi met de grofgehakte walnoten en de platte peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voor een vegan variant kun je de Stilton vervangen door vegan camembert, bijvoorbeeld Nurishh.
Geniet van deze heerlijke geroosterde knolselderij met de rijke smaken van blauwaderkaas en walnoten!