Geroosterde Knolselderij met Blauwaderkaas en Walnoten

Geroosterde Knolselderij met Blauwaderkaas en Walnoten

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 knolselderij ongeveer 700 g
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 250 gram Blue Stilton met port Feestelijk PLUS
  • 4 eetlepels grofgehakte walnoten
  • ½ bakje platte peterselie à 15 g

Instructies

  • Snijd de wortelige onderkant van de knolselderij af en prik met een vork gaatjes in de knolselderij.
  • Bestrijk vervolgens met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met peper en zout naar smaak.
  • Pof de knolselderij in een geschikte ovenschaal in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius gedurende ongeveer 25 minuten, totdat deze gaar is.
  • Snijd de knol in 8 parten en verdeel over 6 borden.
  • Besprenkel met 4 eetlepels extra vergine olijfolie en verkruimel de Blue Stilton met port erover.
  • Bestrooi met de grofgehakte walnoten en de platte peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Voor een vegan variant kun je de Stilton vervangen door vegan camembert, bijvoorbeeld Nurishh.
Geniet van deze heerlijke geroosterde knolselderij met de rijke smaken van blauwaderkaas en walnoten!
--------------------------------------------------------------------------------------------------