Geroosterde krieltjes met paprika en oregano

Een bord met geroosterde krieltjes en stukken rode en gele paprika, gekruid met oregano, geserveerd op een houten tafel met een linnen servet en een schaaltje oregano op de achtergrond.

Geroosterde krieltjes met paprika en oregano

Een eenvoudig en smaakvol bijgerecht met knapperige krieltjes, paprika en een vleugje oregano. Perfect om te serveren bij een hoofdgerecht.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 ui in partjes gesneden
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 500 g grote krieltjes bijv. voorgekookt
  • 2 paprika’s in stukken gesneden (bij voorkeur rood en geel)
  • 1 groene peper fijngehakt
  • 1 eetlepel oregano
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Fruit de ui en knoflook gedurende 3 minuten tot ze zacht en geurig zijn.
  • Voeg de krieltjes, paprika, groene peper en oregano toe.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Bak de krieltjes volgens de instructies op de verpakking, tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Schep regelmatig om om aanbakken te voorkomen.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer direct als bijgerecht bij bijvoorbeeld een biefstuk, kipfilet of een salade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Combineer met een frisse salade van kropsla, mini-augurkjes en een lichte vinaigrette voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een lichte rode wijn zoals Pinot Noir past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 210 kcal | koolhydraten: 27 g | Protein: 3 g | Vet: 10 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch