Gebraden kwartelfilet op veldsla met rumrozijnen en Salsa Agresto

Geroosterde Kwartelfilet op Veldsla met Rumrozijnen en Salsa Agresto

Deze geroosterde kwartelfilet op veldsla met rumrozijnen en Salsa Agresto is een elegant en smaakvol gerecht dat perfect is voor een feestelijk diner. De combinatie van malse kwartelfilet, knapperige veldsla, zoete rozijnen en pittige salsa zorgt voor een verrukkelijke smaakervaring.
Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de kwartelfilet:

  • Olie
  • 4 kwartelfilets
  • Zout
  • Versgemalen peper

Voor de salade:

  • 75 gram veldsla gewassen
  • 1 rode biet gekookt en in fijne blokjes gesneden
  • ½ rode ui in dunne ringen gesneden
  • 1 kleine appel in fijne blokjes gesneden
  • 50 gram rozijnen
  • Scheutje rum
  • 5 takjes bieslook gehakt
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 50 ml olijfolie
  • Peper
  • Zout

Voor de Salsa Agresto:

  • 25 gram amandelen ongezouten en gepeld
  • 25 gram pistachenoten ongezouten en gepeld
  • 1 teentje knoflook schoongemaakt
  • 2 takjes peterselie
  • 1 takje basilicum
  • Zout
  • Peper
  • 50 ml olijfolie
  • Verjus azijn van onrijpe druiven

Instructies

  • Verwarm een beetje olie in een koekenpan en bak de kwartelfilets kort aan.
  • Plaats de koekenpan vervolgens in de oven en gebruik een kerntemperatuurmeter om de gewenste kerntemperatuur van 58 ºC te bereiken.
  • Verwijder de bratometer en schakel de oventemperatuur terug naar 55 ºC.
  • Laat de filets nog ca.30 minuten warm gehouden worden tot het moment van serveren.

Voor de salade:

  • Week de rozijnen in de rum.
  • Meng de rode biet, rode ui, appel, en bieslook in een kom.
  • Voeg de geweekte rozijnen toe en breng op smaak met wijnazijn, sesamolie, olijfolie, peper en zout.
  • Zet apart.

Voor de Salsa Agresto: V

  • erwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Rooster de amandelen en pistachenoten gedurende 8 minuten of tot ze beginnen te kleuren.
  • Laat afkoelen.
  • Meng de noten, knoflook, peterselie, basilicum, zout, peper en olijfolie in een keukenmachine tot een gladde puree.
  • Voeg verjus azijn toe tot de gewenste consistentie is bereikt.
  • Bewaar in de koelkast tot serveren.
  • Meng de veldsla voorzichtig door de salade en leg het op borden in een rechthoekige vorm.
  • Snijd de kwartelfilets in dunne plakjes en verdeel ze speels over de salade.
  • Garneer de salade met de Salsa Agresto rondom als een rand.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de aardse smaken van de kwartelfilet en de rijke Salsa Agresto.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 20 g | Vet: 25 g | Zout: 1 mg | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koolhydraat arm / Tarwevrij