Geroosterde Paprika Aardappelen met Griekse Yoghurt Dip uit de Airfryer

Geroosterde Paprika Aardappelen met Griekse Yoghurt Dip uit de Airfryer

Geniet van deze krokante aardappelen, geroosterd met pittig paprikapoeder en geserveerd met een romige Griekse yoghurt dip. Een eenvoudig maar smaakvol bijgerecht, perfect voor elke gelegenheid!
Porties: 4
Bereidingstijd: 50 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • diep bord
  • schaaltje
  • keukenpapier
  • Mandje voor de airfryer

Ingrediënten

  • 800 g vastkokende aardappelen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel pittige paprikapoeder
  • Versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Voorbereiden van de aardappelen:
  • Schil de aardappelen en snijd ze in stukken van ongeveer 3 x 3 cm.
  • Week de aardappelblokjes in water voor ten minste 30 minuten.
  • Laat de aardappelen goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.

Kruiden van de aardappelen:

  • Meng in een diep bord 1 eetlepel olijfolie met de pittige paprikapoeder en versgemalen zwarte peper naar smaak.
  • Schep de aardappelstukken erdoor zodat ze goed bedekt zijn met de kruiden.

Bakken in de airfryer:

  • Verwarm de airfryer voor op 180°C.
  • Doe de aardappelstukken in het mandje van de airfryer en bak ze gedurende 20 minuten, tot ze mooi bruin en gaar zijn.
  • Schep ze af en toe om voor een gelijkmatige garing.

Bereiding van de Griekse yoghurt dip:

  • Meng in een schaaltje de Griekse yoghurt met de overgebleven eetlepel olijfolie.
  • Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
  • Strooi er eventueel nog wat extra paprikapoeder over voor een mooie presentatie.

Serveren:

  • Serveer de geroosterde aardappelen in een schaal en strooi er wat zout over.
  • Geef de Griekse yoghurt dip erbij als een heerlijk frisse en romige dip.
  • Dit gerecht is heerlijk als bijgerecht bij entrecote of vleesspiesen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Combineer dit gerecht met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rosé, die de kruidige aardappelen en romige yoghurt mooi aanvullen.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 5 g | Vet: 10 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Airfryer / Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Griekenland
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch