Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Voor de kokos-gemberpasta:
Rasp voor de kokos-gemberpasta de santen en pureer die met 2 eetlepels heet water, de knoflook,
de gemberwortel, de groene pepers, het limoensap en delimoenrasp tot een pasta en breng die met zout en peper op smaak.
Kook de pastinaken in water met zout in 5 minuten halfgaar.
Schep ze uit de pan en laat ze iets afkoelen.
Schil ze en snijd ze in langwerpige repen.
Verwarm de oven voor op 190°C.
Schenk 11/2 eetlepel olie in een braadslede en verwarm die 5 minuten in het midden van de oven.
Meng de pastinaakreepjes met de kokos-gemberpasta en schep ze in de braadslede door de hete olie.
Bak de pastinaak in het midden van de oven in 30 minuten bruin en knapperig; schep tussentijds 2-3 keer om.
Verhit 5 minuten voor het serveren 11/2 eetlepel olie in een wok en roerbak de paksoi, de rode peper en de lente-ui hierin op hoog vuur 2-3 minuten.
Voeg de oestersaus en 2 eetlepels water toe, dek de wok af en laat de groente 1 minuut stoven.
Serveer de pastinaak met de paksoi.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Vind ik leuk:
Vind-ik-leuk Aan het laden...
Gerelateerd
Receptenplein.nl
Home / Geroosterde pastinaak met roergebakken Chinese paksoi en kokos-gemberpasta