Geroosterde Pompoen met Champignons en Hazelnoten

Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ zakje verse tijm à 15 g
  • 1 kleine pompoen ca. 1 kg
  • Grof zeezout
  • 2 rode uien gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook in plakjes
  • 250 g kastanjechampignons in plakjes
  • 1 eetlepel balsamicoazijn of citroensap
  • 100 ml olijfolie extra vierge
  • 1 zakje hazelnoten 65 g, grofgehakt
  • 50 g pittige kaas in flinters bijv. Grana Padano
  • 125 g hüttenkäse

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Rits de blaadjes tijm van de takjes.
  • Snijd de pompoen in 8-12 parten en verwijder de pitten en draden.
  • Leg de parten pompoen naast elkaar in een braadslede en bestrooi ze met tijm, zout en peper.
  • Verdeel de ui, knoflook en champignons erover en bestrooi opnieuw met zout en peper.
  • Besprenkel de pompoenparten met azijn en olijfolie.
  • Rooster de pompoenparten in het midden van de oven gedurende 30-40 minuten, waarbij je ze regelmatig bedruipt met het braadvocht.
  • Rooster de hazelnoten goudbruin in een droge koekenpan.
  • Laat ze afkoelen op een bord.
  • Leg de parten pompoen in vier diepe borden en schep het braadvocht erover.
  • Strooi hüttenkäse, flinters kaas en geroosterde hazelnoten eroverheen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij de romige textuur van de pompoen en de aardse tonen van de champignons en hazelnoten.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 12 g | Vet: 30 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Noten
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij / Vegetarisch