Geroosterde Pompoen met Champignons en Hazelnoten
Equipment
Ingrediënten
- ½ zakje verse tijm à 15 g
- 1 kleine pompoen ca. 1 kg
- Grof zeezout
- 2 rode uien gesnipperd
- 3 teentjes knoflook in plakjes
- 250 g kastanjechampignons in plakjes
- 1 eetlepel balsamicoazijn of citroensap
- 100 ml olijfolie extra vierge
- 1 zakje hazelnoten 65 g, grofgehakt
- 50 g pittige kaas in flinters bijv. Grana Padano
- 125 g hüttenkäse
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Rits de blaadjes tijm van de takjes.
- Snijd de pompoen in 8-12 parten en verwijder de pitten en draden.
- Leg de parten pompoen naast elkaar in een braadslede en bestrooi ze met tijm, zout en peper.
- Verdeel de ui, knoflook en champignons erover en bestrooi opnieuw met zout en peper.
- Besprenkel de pompoenparten met azijn en olijfolie.
- Rooster de pompoenparten in het midden van de oven gedurende 30-40 minuten, waarbij je ze regelmatig bedruipt met het braadvocht.
- Rooster de hazelnoten goudbruin in een droge koekenpan.
- Laat ze afkoelen op een bord.
- Leg de parten pompoen in vier diepe borden en schep het braadvocht erover.
- Strooi hüttenkäse, flinters kaas en geroosterde hazelnoten eroverheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij de romige textuur van de pompoen en de aardse tonen van de champignons en hazelnoten.Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 12 g | Vet: 30 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 5 g