Geroosterde Pompoentaart met Pecannoten

Geroosterde Pompoentaart met Pecannoten

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 g oranje pompoen
  • 1 eetlepel donkere basterdsuiker
  • 3 theelepels tabasco
  • 3 eetlepels tomatenketchup
  • 2 eetlepels olie
  • 150 g ham in blokjes
  • 80 g pecannoten
  • 6 plakjes diepvriesdeeg voor hartige taart
  • 3 eieren
  • 125 ml slagroom
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en haal het deeg uit de diepvries.
  • Halveer de pompoen, verwijder de pitten, snijd in schijven en schil ze.
  • Snijd vervolgens in blokjes.
  • Meng in een kom de basterdsuiker, tabasco, tomatenketchup en olie.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe en schep de pompoen, ham en pecannoten erdoor.
  • Laat even marineren.
  • Bestuif het aanrecht met bloem en rol de deeglapjes uit tot een ronde lap van 30 cm doorsnede.
  • Bekleed een taartvorm met het deeg en druk de randen goed aan.
  • Klop de eieren los met de room en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Verdeel het eimengsel over de bodem van de taartvorm en schep het pompoenmengsel erin.
  • Bak de taart in 30-40 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
  • Serveer de taart met een groene salade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze taart smaakt heerlijk met een frisse groene salade.
Voor een extra crunch kun je de pecannoten eventueel lichtjes roosteren voordat je ze toevoegt aan de taart.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Noten