Geroosterde Ree met Kruidenkorst
Ingrediënten
- 50 gram roomboter
- 2 sjalotten fijngehakt
- 100 gram champignons zeer fijn gesneden
- 1 eetlepel madeira
- 30 gram verse kruiden peterselie, dragon, koriander, dille, marjoraan, fijngehakt
- 2 eetlepels droog broodkruim
- Zout en peper naar smaak
- 150 gram ontbijtspek in plakjes
- 600 gram reerugfilet
- 2 eetlepels olie
- 1 dl rode wijn
- 3 dl kalfsfond
- 1 eetlepel rode bessengelei
- 1 dl slagroom
Instructies
Voorbereiding:
- In 30 gram boter sjalot bakken gedurende ongeveer 5 minuten.
- Champignons toevoegen en nog eens 5 minuten bakken totdat het vocht verdampt is.
- Madeira, verse kruiden, broodkruim, zout en peper toevoegen aan het champignonmengsel.
- Laat het geheel afkoelen.
- Leg de plakjes ontbijtspek iets overlappend naast elkaar.
- Verdeel het kruidenmengsel over het ontbijtspek en leg de reerugfilet erop.
- Rol het vlees in het ontbijtspek, zorg ervoor dat het vlees volledig bedekt is.
- Laat het ingepakte vlees ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten.
Bereiding:
- Bind het vlees met keukentouw als een rollade.
- Snijd de rollade in 8 plakken.
- Verhit olie in een pan en voeg de resterende boter toe.
- Bak de plakken vlees ongeveer 4 minuten aan elke kant, totdat ze goudbruin zijn.
- Haal het vlees uit de pan en houd het warm.
- Giet het overtollige vet uit de pan, voeg rode wijn en kalfsfond toe, en laat het geheel tot de helft inkoken.
- Voeg bessengelei en room toe, laat het inkoken tot de gewenste sausdikte.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Zeef de saus.
- Serveer per persoon 2 plakken vlees met de saus en garneer met takjes verse kruiden.