Geroosterde Ree met Kruidenkorst

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 gram roomboter
  • 2 sjalotten fijngehakt
  • 100 gram champignons zeer fijn gesneden
  • 1 eetlepel madeira
  • 30 gram verse kruiden peterselie, dragon, koriander, dille, marjoraan, fijngehakt
  • 2 eetlepels droog broodkruim
  • Zout en peper naar smaak
  • 150 gram ontbijtspek in plakjes
  • 600 gram reerugfilet
  • 2 eetlepels olie
  • 1 dl rode wijn
  • 3 dl kalfsfond
  • 1 eetlepel rode bessengelei
  • 1 dl slagroom

Instructies

Voorbereiding:

  • In 30 gram boter sjalot bakken gedurende ongeveer 5 minuten.
  • Champignons toevoegen en nog eens 5 minuten bakken totdat het vocht verdampt is.
  • Madeira, verse kruiden, broodkruim, zout en peper toevoegen aan het champignonmengsel.
  • Laat het geheel afkoelen.
  • Leg de plakjes ontbijtspek iets overlappend naast elkaar.
  • Verdeel het kruidenmengsel over het ontbijtspek en leg de reerugfilet erop.
  • Rol het vlees in het ontbijtspek, zorg ervoor dat het vlees volledig bedekt is.
  • Laat het ingepakte vlees ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten.

Bereiding:

  • Bind het vlees met keukentouw als een rollade.
  • Snijd de rollade in 8 plakken.
  • Verhit olie in een pan en voeg de resterende boter toe.
  • Bak de plakken vlees ongeveer 4 minuten aan elke kant, totdat ze goudbruin zijn.
  • Haal het vlees uit de pan en houd het warm.
  • Giet het overtollige vet uit de pan, voeg rode wijn en kalfsfond toe, en laat het geheel tot de helft inkoken.
  • Voeg bessengelei en room toe, laat het inkoken tot de gewenste sausdikte.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Zeef de saus.
  • Serveer per persoon 2 plakken vlees met de saus en garneer met takjes verse kruiden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Wild