Geroosterde Sinaasappels met Frisse Sinaasappelsaus

Geroosterde Sinaasappels met Frisse Sinaasappelsaus

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 31 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 handsinaasappels
  • 125 g suiker
  • 200 ml koelvers bloedsinaasappelsap fles van 500 ml
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 eetlepel Campari
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 takjes munt optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Boen één sinaasappel schoon en trek met een citrustrekker dunne reepjes schil van de sinaasappel of rasp de schil grof.
  • Schil alle sinaasappels dik om de vliesjes te verwijderen.
  • Snijd de sinaasappels in vier dikke plakken en leg ze dakpansgewijs in een ingevette ovenschaal.
  • Breng in een steelpan met dikke bodem de suiker met 2 eetlepels water aan de kook.
  • Laat de suiker op matig vuur smelten en lichtbruin worden zonder te roeren (= karameliseren).
  • Schenk de karamelstroop voorzichtig over de sinaasappels in de ovenschaal.
  • Zet de schaal in het midden van de oven en bak de sinaasappels 15 minuten.
  • Breng in een andere steelpan het sinaasappelsap met de sinaasappelschilletjes en vanillesuiker zachtjes aan de kook.
  • Roer de maïzena los met de Campari en roer dit door het sap tot het een dikke saus wordt.
  • Verwarm de saus nog even zodat het bindt en laat het vervolgens afkoelen.
  • Haal de sinaasappels uit de oven en zet ze op een koele plek (niet in de koelkast).
  • Verwarm de saus opnieuw.
  • Verdeel de sinaasappelplakken over vier borden, schenk de saus erover en ernaast.
  • Schep op elk bord een eetlepel crème fraîche.
  • Garneer eventueel met blaadjes munt.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze verrukkelijke geroosterde sinaasappels met een frisse sinaasappelsaus als heerlijk dessert.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 2 g | Vet: 9 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 45 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit
Jaargetijde: Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch