Geroosterde Sinaasappels met Frisse Sinaasappelsaus
Ingrediënten
- 4 handsinaasappels
- 125 g suiker
- 200 ml koelvers bloedsinaasappelsap fles van 500 ml
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 eetlepel maïzena
- 1 eetlepel Campari
- 125 ml crème fraîche
- 2 takjes munt optioneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Boen één sinaasappel schoon en trek met een citrustrekker dunne reepjes schil van de sinaasappel of rasp de schil grof.
- Schil alle sinaasappels dik om de vliesjes te verwijderen.
- Snijd de sinaasappels in vier dikke plakken en leg ze dakpansgewijs in een ingevette ovenschaal.
- Breng in een steelpan met dikke bodem de suiker met 2 eetlepels water aan de kook.
- Laat de suiker op matig vuur smelten en lichtbruin worden zonder te roeren (= karameliseren).
- Schenk de karamelstroop voorzichtig over de sinaasappels in de ovenschaal.
- Zet de schaal in het midden van de oven en bak de sinaasappels 15 minuten.
- Breng in een andere steelpan het sinaasappelsap met de sinaasappelschilletjes en vanillesuiker zachtjes aan de kook.
- Roer de maïzena los met de Campari en roer dit door het sap tot het een dikke saus wordt.
- Verwarm de saus nog even zodat het bindt en laat het vervolgens afkoelen.
- Haal de sinaasappels uit de oven en zet ze op een koele plek (niet in de koelkast).
- Verwarm de saus opnieuw.
- Verdeel de sinaasappelplakken over vier borden, schenk de saus erover en ernaast.
- Schep op elk bord een eetlepel crème fraîche.
- Garneer eventueel met blaadjes munt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze verrukkelijke geroosterde sinaasappels met een frisse sinaasappelsaus als heerlijk dessert.
Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 2 g | Vet: 9 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 45 g