Geroosterde Spruitjes Stamppot met Appel en Braadworst
Ingrediënten
- 250 g spruitjes
- 4 middelgrote uien
- 3 friszoete appels
- 4 el milde olijfolie
- 1 kg iets kruimige aardappelen
- 4 varkensbraadworsten
- 150 ml halfvolle melk
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Maak de spruitjes schoon en halveer ze.
- Snijd de uien in dunne parten.
- Verwijder het klokhuis van de appels en snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.
- Verdeel de spruitjes over de helft van een met bakpapier beklede bakplaat.
- Verdeel de ui en stukjes appel over de andere helft en besprenkel alles met ½ olie.
- Rooster ca. 30 minuten in de oven.
- Schil ondertussen de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in 20 minuten gaar.
- Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de braadworsten 7-8 minuten.
- Keer regelmatig.
- Giet de aardappelen af, doe ze terug in de pan en voeg de melk toe.
- Stamp met de pureestamper tot een grove puree.
- Schep de geroosterde ui en appel erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verdeel over de borden en verdeel de geroosterde spruitjes en de worst erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Vegatip:
Gebruik in plaats van de worst 150 g AH Stamppotblokjes. Meng de helft van de blokjes in stap 4 door de stamppot en bestrooi met de andere helft.Voedingswaarden
Calories: 645 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 15 g | Vet: 40 g | Sugar: 15 g