Geroosterde Spruitjes Stamppot met Appel en Braadworst

Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur 5 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g spruitjes
  • 4 middelgrote uien
  • 3 friszoete appels
  • 4 el milde olijfolie
  • 1 kg iets kruimige aardappelen
  • 4 varkensbraadworsten
  • 150 ml halfvolle melk

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Maak de spruitjes schoon en halveer ze.
  • Snijd de uien in dunne parten.
  • Verwijder het klokhuis van de appels en snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.
  • Verdeel de spruitjes over de helft van een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Verdeel de ui en stukjes appel over de andere helft en besprenkel alles met ½ olie.
  • Rooster ca. 30 minuten in de oven.
  • Schil ondertussen de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in 20 minuten gaar.
  • Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de braadworsten 7-8 minuten.
  • Keer regelmatig.
  • Giet de aardappelen af, doe ze terug in de pan en voeg de melk toe.
  • Stamp met de pureestamper tot een grove puree.
  • Schep de geroosterde ui en appel erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Verdeel over de borden en verdeel de geroosterde spruitjes en de worst erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Vegatip:

Gebruik in plaats van de worst 150 g AH Stamppotblokjes. Meng de helft van de blokjes in stap 4 door de stamppot en bestrooi met de andere helft.

Voedingswaarden

Calories: 645 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 15 g | Vet: 40 g | Sugar: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Stamppot / Varkensvlees
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij