Geroosterde Tofu met Cashewnotensaus en Thaise Groenten
Equipment
Ingrediënten
- 350 g zilvervliesrijst
- 200 g gezouten cashewnoten
- Schil van 1 citroen
- 2 uien fijngesnipperd
- 375 g tofu naturel in blokjes gesneden
- 7 eetlepels zonnebloemolie
- 2 tenen knoflook geperst
- 200 ml kokosmelk blikje
- 3 eetlepels donkere basterdsuiker
- 400 g Thaise roerbakmix een mix van groenten zoals paprika, broccoli, wortel, enz.
Instructies
- Kook de zilvervliesrijst volgens de instructies op de verpakking.
- Maal de cashewnoten fijn in een keukenmachine.
- Rasp de schil van de citroen.
- Verhit 1 eetlepel olie in een pan.
- Pers de knoflook boven de olie uit en voeg de kokosmelk toe.
- Breng aan de kook.
- Roer de gemalen cashewnoten, basterdsuiker en citroenschil door de kokosmelk.
- Laat het geheel op zacht vuur 10 minuten sudderen tot de saus iets dikker wordt.
- Verhit 3 eetlepels olie in een wok en roerbak hierin de ui en de Thaise roerbakmix gedurende 4-6 minuten.
- Verhit de resterende olie in een koekenpan en bak hierin de tofu aan beide kanten goudbruin gedurende ongeveer 5 minuten.
- Meng de gekookte rijst met de roerbakgroenten en verdeel het over vier borden.
- Serveer de geroosterde tofu samen met de cashewnotensaus over de rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze geroosterde tofu met cashewnotensaus en Thaise groenten met een frisse komkommersalade.