Geroosterde Tomatensoep van Hetty van Es

Geroosterde Tomatensoep van Hetty van Es

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 900 g Piccobello's
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • olijfolie
  • peper en zout versgemalen
  • 2 eetlepel(s) Provençaalse kruiden
  • 7 dl groentebouillon
  • verse oregano
  • 4 eetlepel(s) creme fraîche

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 185C.
  • Haal de kroontjes van de tomaten, maak de ui schoon en snijd deze dan doormidden en laat de schilletjes om de knoflook.
  • Doe de tomaat, ui en knoflook in een ruime ovenschaal of op een diepe bakplaat met 4 eetlepels olie en zout en versgemalen peper.
  • Rooster de groenten in het midden van de voorverwarmde oven ongeveer 30 minuten.
  • Schep het geheel in een grote pan
  • (houd 4 eetlepels tomaatjes apart),
  • schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
  • Pureer de soep met een staafmixer en laat deze nog 5 minuten op een laag vuur doorwarmen.
  • Roer de creme fraîche los met wat fijngehakte oregano.
  • Serveer de geroosterde tomatensoep in voorverwarmde
  • borden/kommen gegarneerd met de kruidencreme fraîche en de achtergehouden tomaatjes.
  • Bestrooi tenslotte met nog wat versgemalen peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Soep
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch