Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Verwarm de oven voor op 185C.
Haal de kroontjes van de tomaten, maak de ui schoon en snijd deze dan doormidden en laat de schilletjes om de knoflook.
Doe de tomaat, ui en knoflook in een ruime ovenschaal of op een diepe bakplaat met 4 eetlepels olie en zout en versgemalen peper.
Rooster de groenten in het midden van de voorverwarmde oven ongeveer 30 minuten.
Schep het geheel in een grote pan
(houd 4 eetlepels tomaatjes apart),
schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
Pureer de soep met een staafmixer en laat deze nog 5 minuten op een laag vuur doorwarmen.
Roer de creme fraîche los met wat fijngehakte oregano.
Serveer de geroosterde tomatensoep in voorverwarmde
borden/kommen gegarneerd met de kruidencreme fraîche en de achtergehouden tomaatjes.
Bestrooi tenslotte met nog wat versgemalen peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Vind ik leuk:
Vind-ik-leuk Aan het laden...
Gerelateerd
Receptenplein.nl
Home / Geroosterde Tomatensoep van Hetty van Es