Geroosterde Varkenshaas met Boerenjongens
Ingrediƫnten
- 2 varkenshaasjes ongeveer 500 g
- 1 eetlepel mosterd
- 2 theelepels tijm
- 50 g boter
- 750 g boerenaardappel friet
- 380 ml vleesfond uit een pot
- 4 eetlepels boerenjongens
- Olie om te frituren
Instructies
- Dep de varkenshaasjes droog met keukenpapier.
- Bestrijk ze met mosterd en strooi er tijm, zout en peper overheen.
- Vouw indien nodig dunne delen van de varkenshaasjes dubbel en zet vast met cocktailprikkers, zodat het vlees gelijkmatig gaar wordt.
- Verhit de boter in een braadpan.
- Bak het vlees aan alle kanten bruin.
- Zet het vuur lager en laat de varkenshaasjes in 15-20 minuten gaar braden, draai ze af en toe om.
- Verhit ondertussen de frituurolie.
- Haal het vlees uit de pan (laat het bakvet in de pan) en wikkel het in aluminiumfolie.
- Laat het nog 5 minuten rusten.
- Bak de boerenaardappel friet goudbruin volgens de gebruiksaanwijzing.
- Roer de vleesfond en boerenjongens door het achtergebleven bakvet van het vlees.
- Los eventuele aanbaksels goed op en laat de jus iets inkoken.
- Breng de jus op smaak met zout en peper.
- Snijd de varkenshaasjes in plakken en verdeel ze over vier warme borden.
- Schep de jus erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een gemengde salade voor een extra frisse touch