Geroosterde Varkenshaas met Boerenjongens

Geroosterde Varkenshaas met Boerenjongens

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediƫnten

  • 2 varkenshaasjes ongeveer 500 g
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 theelepels tijm
  • 50 g boter
  • 750 g boerenaardappel friet
  • 380 ml vleesfond uit een pot
  • 4 eetlepels boerenjongens
  • Olie om te frituren

Instructies

  • Dep de varkenshaasjes droog met keukenpapier.
  • Bestrijk ze met mosterd en strooi er tijm, zout en peper overheen.
  • Vouw indien nodig dunne delen van de varkenshaasjes dubbel en zet vast met cocktailprikkers, zodat het vlees gelijkmatig gaar wordt.
  • Verhit de boter in een braadpan.
  • Bak het vlees aan alle kanten bruin.
  • Zet het vuur lager en laat de varkenshaasjes in 15-20 minuten gaar braden, draai ze af en toe om.
  • Verhit ondertussen de frituurolie.
  • Haal het vlees uit de pan (laat het bakvet in de pan) en wikkel het in aluminiumfolie.
  • Laat het nog 5 minuten rusten.
  • Bak de boerenaardappel friet goudbruin volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Roer de vleesfond en boerenjongens door het achtergebleven bakvet van het vlees.
  • Los eventuele aanbaksels goed op en laat de jus iets inkoken.
  • Breng de jus op smaak met zout en peper.
  • Snijd de varkenshaasjes in plakken en verdeel ze over vier warme borden.
  • Schep de jus erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met een gemengde salade voor een extra frisse touch
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Hoofdgerechten / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Snel te maken