Geroosterde Vissticks met Tomaten-Kokossaus en Sperziebonen

Geroosterde Vissticks met Tomaten-Kokossaus en Sperziebonen

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediƫnten

  • 350 g rijst
  • 1 blikje ansjovisfilets in olie 46 g
  • 2 uien gesnipperd
  • 2 theelepels kappertjes potje
  • 1 blik tomatenblokjes 400 g
  • 400 ml kokosmelk
  • 500 g sperziebonen schoongemaakt
  • 400 g vissticks diepvries

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit in een hapjespan met anti-aanbaklaag de helft van de olie uit het blikje ansjovis.
  • Voeg ansjovis, ui en kappertjes toe en bak gedurende 3 minuten op matig vuur.
  • Voeg de tomatenblokjes (inclusief vocht) en kokosmelk toe, breng aan de kook en laat de tomaten-kokossaus 15 minuten sudderen op laag vuur.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Kook ondertussen de sperziebonen in 8 minuten beetgaar.
  • Verwarm in een pan met anti-aanbaklaag de rest van de olie uit het blikje ansjovis en bak hierin de vissticks volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verdeel de rijst, vissticks en sperziebonen over vier borden.
  • Serveer de tomaten-kokossaus ernaast en schep deze over het gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 580 kcal | koolhydraten: 75 g | Protein: 20 g | Vet: 22 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Hoofdgerechten / Vis
Jaargetijde: Snel te maken