Geroosterde Vissticks met Tomaten-Kokossaus en Sperziebonen
Ingrediƫnten
- 350 g rijst
- 1 blikje ansjovisfilets in olie 46 g
- 2 uien gesnipperd
- 2 theelepels kappertjes potje
- 1 blik tomatenblokjes 400 g
- 400 ml kokosmelk
- 500 g sperziebonen schoongemaakt
- 400 g vissticks diepvries
Instructies
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit in een hapjespan met anti-aanbaklaag de helft van de olie uit het blikje ansjovis.
- Voeg ansjovis, ui en kappertjes toe en bak gedurende 3 minuten op matig vuur.
- Voeg de tomatenblokjes (inclusief vocht) en kokosmelk toe, breng aan de kook en laat de tomaten-kokossaus 15 minuten sudderen op laag vuur.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Kook ondertussen de sperziebonen in 8 minuten beetgaar.
- Verwarm in een pan met anti-aanbaklaag de rest van de olie uit het blikje ansjovis en bak hierin de vissticks volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verdeel de rijst, vissticks en sperziebonen over vier borden.
- Serveer de tomaten-kokossaus ernaast en schep deze over het gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 580 kcal | koolhydraten: 75 g | Protein: 20 g | Vet: 22 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 5 g