Gesmoorde lamsbout met Trappist
Ingrediënten
- 1 kg lamsbout ontbeende en opgebonden
- boter
- 2 wortels
- 2 uien
- 2 tomaten
- 1 takjes tijm
- 1 laurierblaadje
- 1 teentje look
- 2 flesjes witte Trappist Triple, 33 cl
- ½ liter runderbouillon
- 1 bakje tuinkers
Instructies
- Kruid de bout en laat hem in een klont boter rondom mooi kleuren.
- Reinig de wortels en de uien, snijd ze grof en bak ze op het einde met de bout mee om te kleuren.
- Overgiet alles met de Trappist en de bouillon, de bout moet ¼ onder vocht staan.
- Voeg de tijm, laurier, look en de gewassen en in vieren gesneden tomaten toe.
- Breng het geheel aan de kook en laat afgedekt in 1 uur en 15 minuten op het vuur gaar smoren.
- Verwijder de bout, zeef het stoofvocht en laat het gezeefde kookvocht tot sausdikte inkoken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dien op met gekookte aardappelen en een bosje tuinkers.