Gesmoorde lamsbout met Trappist

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg lamsbout ontbeende en opgebonden
  • boter
  • 2 wortels
  • 2 uien
  • 2 tomaten
  • 1 takjes tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 1 teentje look
  • 2 flesjes witte Trappist Triple, 33 cl
  • ½ liter runderbouillon
  • 1 bakje tuinkers

Instructies

  • Kruid de bout en laat hem in een klont boter rondom mooi kleuren.
  • Reinig de wortels en de uien, snijd ze grof en bak ze op het einde met de bout mee om te kleuren.
  • Overgiet alles met de Trappist en de bouillon, de bout moet ¼ onder vocht staan.
  • Voeg de tijm, laurier, look en de gewassen en in vieren gesneden tomaten toe.
  • Breng het geheel aan de kook en laat afgedekt in 1 uur en 15 minuten op het vuur gaar smoren.
  • Verwijder de bout, zeef het stoofvocht en laat het gezeefde kookvocht tot sausdikte inkoken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dien op met gekookte aardappelen en een bosje tuinkers.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Lamsvlees / Vlees
Land van herkomst België