Gestoofd Varkensvlees met Bier en Rozijnen
Een hartig en lichtzoet stoofgerecht met mals varkensvlees, gerookt spek en rozijnen, gestoofd in oud bruin bier. Geserveerd met tagliatelle en gegratineerd met Parmezaanse kaas.
Equipment
- grill
- mes
Ingrediënten
Instructies
- Snijd de hamlappen in blokjes en het gerookte spek in kleine stukjes.
- Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn.
- Verhit de boter in een pan en bak de ui en de knoflook zachtjes 2 minuten.
- Voeg het vlees toe en bak het in ± 3 minuten rondom bruin.
- Voeg het bier toe en stoof het vlees met het deksel op de pan in ± 50 minuten gaar.
- Week intussen de rozijnen ± 15 minuten in heet water.
- Kook de tagliatelle in ruim water met zout volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand en vet een ovenschaal in.
- Neem na een half uur het deksel van de pan en laat het bier inkoken.
- Giet de rozijnen af, dep ze droog en schep ze met de pijnboompitten door het vlees.
- Bak nog 1 minuut.
- Smelt de rest van de boter.
- Giet de tagliatelle af en schep de gesmolten boter erdoor.
- Schep de helft van de tagliatelle in de ovenschaal, verdeel er het vleesmengsel over en leg de rest van de tagliatelle erop.
- Roer de slagroom en de Parmezaanse kaas door elkaar en schenk dit over de tagliatelle.
- Laat de tagliatelle in het midden van de grill in ± 3 minuten lichtbruin kleuren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer direct na het gratineren, eventueel met een frisse salade.
Wijnadvies:
Een donker Belgisch bier, passend bij het stoofvocht, of een fruitige rode wijn.
Voedingswaarden
Calories: 750 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 40 g | Vet: 40 g | Sugar: 15 g