Gestoomde Mosselen met Boter, Prei en Selderij
Ingrediënten
- 4 kg mosselen
- 100 g boter in kleine blokjes
- 2 sjalotten in ringen
- 1 prei in ringen
- 50 g selderij grof gesneden
Instructies
- Was de mosselen grondig onder stromend kraanwater.
- Gooi kapotte en openstaande exemplaren weg (die na een tik op het aanrecht niet sluiten).
- Verhit 2 eetlepels boter in een mosselpan en fruit de sjalotten op middelhoog vuur.
- Voeg de prei toe en fruit deze 3-4 minuten mee.
- Schep alles af en toe om.
- Zet het vuur hoog, voeg de mosselen toe en laat ze met de deksel op de pan in 10-12 minuten gaar worden.
- Schud de mosselen af en toe om of neem de deksel eraf en schep ze om; ze hebben dan wel 1-2 minuten extra nodig om gaar te worden.
- Zodra alle mosselschelpen open zijn, verdeel je de rest van de boter erover en laat je de boter smelten.
- Bestrooi de mosselen met grof gesneden selderij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Gooi mosselen die niet open zijn gegaan weg.