Gestoomde Mosselen met Boter, Prei en Selderij

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 kg mosselen
  • 100 g boter in kleine blokjes
  • 2 sjalotten in ringen
  • 1 prei in ringen
  • 50 g selderij grof gesneden

Instructies

  • Was de mosselen grondig onder stromend kraanwater.
  • Gooi kapotte en openstaande exemplaren weg (die na een tik op het aanrecht niet sluiten).
  • Verhit 2 eetlepels boter in een mosselpan en fruit de sjalotten op middelhoog vuur.
  • Voeg de prei toe en fruit deze 3-4 minuten mee.
  • Schep alles af en toe om.
  • Zet het vuur hoog, voeg de mosselen toe en laat ze met de deksel op de pan in 10-12 minuten gaar worden.
  • Schud de mosselen af en toe om of neem de deksel eraf en schep ze om; ze hebben dan wel 1-2 minuten extra nodig om gaar te worden.
  • Zodra alle mosselschelpen open zijn, verdeel je de rest van de boter erover en laat je de boter smelten.
  • Bestrooi de mosselen met grof gesneden selderij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Gooi mosselen die niet open zijn gegaan weg.

Wijnadvies:

Serveer deze gestoomde mosselen met een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chablis. De verfrissende citrusnoten van de wijn combineren goed met de zilte smaak van de mosselen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst Nederland
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koolhydraat arm / Suikervrij