Sap met knoflook, gember, mosterd en olie door sinaasappelrasp mengen. Marinade op smaak brengen met zout en peper.
Paksoi in dunne reepjes snijden, wassen en laten uitlekken.
Zalm met zout en peper bestrooien.
Twee vellen bakpapier van 40 x 60 cm op elkaar leggen, zalm in midden leggen.
Vis bestrijken met helft van marinade, helft van paksoireepjes erover verdelen. Papier tot pakketje dichtvouwen,met naad naar boven zodat vocht niet kan weglekken. Pakketjes dichtbinden met stukje touw.
Op dezelfde manier tweede vispakketje maken.
Stoomrekje in wok plaatsen.
Wok tot 2 cm onder rekje vullen met water, aan de kook brengen.
Vispakketjes op stoomrekje leggen (pakketjes mogen beslist niet met water in
aanraking komen).
Deksel op wok leggen en vispakketjes in ca. 15 minuten gaar stomen.
Zo nodig tussentijds water bijvullen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met gestoomde pandanrijst en oosterse komkommersalade.
Boen de sinaasappel schoon, rasp de schil fijn en pers de vrucht uit.
Meng met de knoflook, de gember, de mosterd en de olie door de
sinaasappelrasp en breng de marinade op smaak met zout en peper.
Snijd de paksoi in dunne reepjes, was ze en laat ze uitlekken.
Bestrooi de zalm met zout en peper.
Leg twee vellen bakpapier op elkaar en leg een zalmfilet in het midden.
Bestrijk de vis met de helft van de marinade en verdeel er de helft van de paksoireepjes over.
Vouw het papier tot pakketjes dicht, leg ze met de naad naar boven, zodat het vocht niet kan weglekken en bind het pakketje dicht met een stukje touw.
Maak het tweede vispakketje op dezelfde manier.
Zet het stoomrekje in de wok, vul de wok tot 2 cm onder het rekje met water en breng het aan de kook.
Leg de vispakketjes op het stoomrekje (ze mogen beslist niet met het water in aanraking komen), leg het deksel op de wok en stoom de vispakketjes in ± 15
minuten gaar.
Vul zo nodig tussentijds water bij.
Serveer de pakketjes met gestoomde pandanrijst en een (oosterse) komkommersalade.