Gestoomde vispakketjes met paksoi en sinaasappel van Allerhande

Gestoomde vispakketjes met paksoi en sinaasappel van Allerhande

Allerhande 2002
Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • wok met stoommandje
  • rollade (opbind)touw

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 4 cm gemberwortel
  • 1 sinaasappel
  • 2 theelepels grove mosterd
  • 1 eetlepel roerbakolie
  • zout
  • 1 struikje Shanghai paksoi
  • 2 zalmfilets
  • versgemalen peper

Instructies

  • Knoflook pellen en fijnhakken.
  • Gemberwortel schillen en fijnhakken.
  • Sinaasappel schoonboenen en schil fijn raspen.
  • Sinaasappel uitpersen.
  • Sap met knoflook, gember, mosterd en olie door sinaasappelrasp mengen. Marinade op smaak brengen met zout en peper.
  • Paksoi in dunne reepjes snijden, wassen en laten uitlekken.
  • Zalm met zout en peper bestrooien.
  • Twee vellen bakpapier van 40 x 60 cm op elkaar leggen, zalm in midden leggen.
  • Vis bestrijken met helft van marinade, helft van paksoireepjes erover verdelen. Papier tot pakketje dichtvouwen,met naad naar boven zodat vocht niet kan weglekken. Pakketjes dichtbinden met stukje touw.
  • Op dezelfde manier tweede vispakketje maken.
  • Stoomrekje in wok plaatsen.
  • Wok tot 2 cm onder rekje vullen met water, aan de kook brengen.
  • Vispakketjes op stoomrekje leggen (pakketjes mogen beslist niet met water in
  • aanraking komen).
  • Deksel op wok leggen en vispakketjes in ca. 15 minuten gaar stomen.
  • Zo nodig tussentijds water bijvullen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met gestoomde pandanrijst en oosterse komkommersalade.
 

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 22 g | Vet: 25 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten

Gestoomde vispakketjes met paksoi en sinaasappel van Astrid Veltman

Gestoomde vispakketjes met paksoi en sinaasappel van Astrid Veltman

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 4 cm gemberwortel
  • 1 sinaasappel
  • 2 theelepel grove mosterd
  • 1 eetlepel roerbakolie
  • zout (versgemalen) peper
  • 1 struikje Shanghai paksoi
  • 2 zalmfilet
  • 4 vellen bakpapier van ± 40 x 60 cm keukentouw
  • wok met deksel en stoomrekje

Instructies

  • Pel de knoflook en hak de teentjes fijn.
  • Schil de gemberwortel en hak hem fijn.
  • Boen de sinaasappel schoon, rasp de schil fijn en pers de vrucht uit.
  • Meng met de knoflook, de gember, de mosterd en de olie door de
  • sinaasappelrasp en breng de marinade op smaak met zout en peper.
  • Snijd de paksoi in dunne reepjes, was ze en laat ze uitlekken.
  • Bestrooi de zalm met zout en peper.
  • Leg twee vellen bakpapier op elkaar en leg een zalmfilet in het midden.
  • Bestrijk de vis met de helft van de marinade en verdeel er de helft van de paksoireepjes over.
  • Vouw het papier tot pakketjes dicht, leg ze met de naad naar boven, zodat het vocht niet kan weglekken en bind het pakketje dicht met een stukje touw.
  • Maak het tweede vispakketje op dezelfde manier.
  • Zet het stoomrekje in de wok, vul de wok tot 2 cm onder het rekje met water en breng het aan de kook.
  • Leg de vispakketjes op het stoomrekje (ze mogen beslist niet met het water in aanraking komen), leg het deksel op de wok en stoom de vispakketjes in ± 15
  • minuten gaar.
  • Vul zo nodig tussentijds water bij.
  • Serveer de pakketjes met gestoomde pandanrijst en een (oosterse) komkommersalade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis