Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Rechthoekige bakvorm (lengte ongeveer 30 cm)
- Oven met magnetron
Ingrediënten
Voor het beslag:
- 100 g honing
- 4 eieren
- 2 eetlepels rum
- 2 theelepels kaneel
- 1 mespuntje kruidnagel
- 175 g bloem
- 1 theelepel bakpoeder
Voor het vruchtenmengsel:
- 175 g grof gehakte hazelnoten
- 175 g gedroogde abrikozen of vijgen fijngesneden
- 175 g gedroogde pruimen fijngesneden
- 325 g rozijnen
- 2 eetlepels rum
- 4 eetlepels sinaasappellikeur
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor het vruchtenmengsel en laat het afgedekt ongeveer 3 uur intrekken.
- Klop de honing en eieren romig en voeg de rum, kaneel en kruidnagelpoeder toe.
- Roer vervolgens de bloem gemengd met bakpoeder erdoorheen.
- Spatel het vruchtenmengsel voorzichtig door het beslag.
- Doe het beslag in een ingevette, met bakpapier beklede rechthoekige vorm.
- Bak het brood in een voorverwarmde oven op hetelucht plus 150-170 °C gedurende 55-65 minuten, tot het mooi bruin is en een satéprikker er schoon uitkomt.
- Laat het brood na het afkoelen ongeveer een week verpakt in aluminiumfolie staan voordat je het serveert.