Geurige Gevulde Koolrolletjes met Gehakt en Rijst

Geurige Gevulde Koolrolletjes met Gehakt en Rijst

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 spitskool
  • 2 eetlepels olie
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngesnipperd
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 ei
  • 500 g half-om-halfgehakt
  • 300 g rijst

Instructies

  • Haal 12 bladeren van de kool en was ze.
  • Snijd de rest van de kool in snippers en was ze.
  • Breng een grote pan water aan de kook en leg er de koolbladeren een voor een 1 minuut in.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook.
  • Voeg de koolsnippers, kerriepoeder en gemberpoeder toe en bak dit al omscheppend op hoog vuur 2 minuten mee.
  • Laat iets afkoelen.
  • Kneed het koolmengsel, het ei en een theelepel zout door het gehakt.
  • Vorm met vochtige handen 12 gehaktballen.
  • Vouw de koolbladeren om de gehaktballen en zet ze vast met cocktailprikkers.
  • Leg de koolrolletjes in een ingevette ovenschaal en laat ze 30-40 minuten garen in de oven.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Serveer de koolrolletjes direct met de gekookte rijst

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de kruidige smaken van de koolrolletjes en het gehakt. Als je liever witte wijn drinkt, probeer dan een Chardonnay.

Voedingswaarden

Calories: 620 kcal | koolhydraten: 52 g | Protein: 34 g | Vet: 29 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Vlees
Land van herkomst Nederland