Geurige Korianderkip met Thaise Groenten
Equipment
Ingrediënten
- 400 g pandanrijst
- 2 eetlepels koriandermelange koelvers, tube à 115 g
- 3 eetlepels olie
- 1 teentje knoflook geperst
- 350 g kipfilet in blokjes
- 400 g Thaise groentemix
- 3 bosuitjes in dunne ringen
- Zout naar smaak
Instructies
- Kook de pandanrijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
- Roer in een kom de koriandermelange met 1 eetlepel olie en geperste knoflook los.
- Schep de kipblokjes door het koriandermengsel.
- Verhit in een wok de rest van de olie en bak de kip al omscheppend op matig vuur gedurende 4 minuten.
- Voeg de Thaise groentemix toe en roerbak het geheel nog 3-4 minuten op hoog vuur.
- Voeg de bosuitjes toe en verwarm nog 1 minuut mee.
- Breng op smaak met zout.
- Verdeel de gekookte rijst over de borden en schep het kip-groentemengsel erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht. De verfrissende zuurgraad van de wijn contrasteert mooi met de kruidige kip en de exotische smaken van de Thaise groenten.Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 3 g