Geurige Thaise Kipschotel met Basmatirijst

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g basmatirijst
  • 1 ui
  • 600 g sperziebonen
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 350 g kipfiletblokjes
  • 60 ml woksaus curry-kokos
  • gr verse koriander

Instructies

  • Kook de basmatirijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Pel en snipper de ui.
  • Maak de sperziebonen schoon en kook ze 4 minuten tot ze beetgaar zijn.
  • Giet ze af.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een wok en bak de ui 2 minuten.
  • Voeg de sperziebonen toe en bak ze 3 minuten mee.
  • Verhit de resterende olie in een koekenpan en bak de kipfiletblokjes gedurende 5 minuten.
  • Roer de woksaus door de sperziebonen en laat het geheel nog 1 minuut meewarmen.
  • Knip de koriander fijn.
  • Serveer de basmatirijst met de sperziebonen en kipfiletblokjes, en bestrooi het gerecht met verse koriander.

Notities / Tips / Wijnadvies

Je kunt deze Thaise kipschotel nog wat extra pit geven door wat fijngehakte rode peper toe te voegen tijdens het bakken van de ui.

Wijnadvies:

Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Gewürztraminer of een Riesling, vormt een goede combinatie met dit gerecht

Voedingswaarden

Calories: 560 kcal | koolhydraten: 61 g | Protein: 28 g | Vet: 22 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Thailand
Extra aanwijzing Snel te maken