Geurige Thaise Kipschotel met Basmatirijst
Ingrediënten
- 300 g basmatirijst
- 1 ui
- 600 g sperziebonen
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 350 g kipfiletblokjes
- 60 ml woksaus curry-kokos
- 7½ gr verse koriander
Instructies
- Kook de basmatirijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Pel en snipper de ui.
- Maak de sperziebonen schoon en kook ze 4 minuten tot ze beetgaar zijn.
- Giet ze af.
- Verhit 2 eetlepels olie in een wok en bak de ui 2 minuten.
- Voeg de sperziebonen toe en bak ze 3 minuten mee.
- Verhit de resterende olie in een koekenpan en bak de kipfiletblokjes gedurende 5 minuten.
- Roer de woksaus door de sperziebonen en laat het geheel nog 1 minuut meewarmen.
- Knip de koriander fijn.
- Serveer de basmatirijst met de sperziebonen en kipfiletblokjes, en bestrooi het gerecht met verse koriander.
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kunt deze Thaise kipschotel nog wat extra pit geven door wat fijngehakte rode peper toe te voegen tijdens het bakken van de ui.
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Gewürztraminer of een Riesling, vormt een goede combinatie met dit gerechtVoedingswaarden
Calories: 560 kcal | koolhydraten: 61 g | Protein: 28 g | Vet: 22 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 3 g