Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 tenen knoflook
- 1 rode peper
- 1 stengel citroengras sereh, verkrijgbaar bij Aziatische supermarkten
- 2 bosuien
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 600 ml kippenbouillon
- 4 djeroek poeroetblaadjes citroenblad, verkrijgbaar bij Aziatische supermarkten
- 400 ml kokosmelk
- 2 eetlepels Thaise vissaus verkrijgbaar bij Aziatische supermarkten
- 250 g kipfilet
- 3 eetlepels koriander
Instructies
- Pel en snijd de knoflook.
- Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd de peper in reepjes.
- Verwijder het stugge buitenste blad van de citroengras en snijd de stengel in 3 stukken.
- Snijd de bosuien in dunne, schuine ringetjes.
- Verhit de olie in een soeppan en fruit de knoflook en de peper 2 minuten op halfhoog vuur.
- Voeg de kippenbouillon toe en voeg de citroengras en de djeroek poeroetblaadjes toe.
- Verwarm de bouillon 10 minuten tegen de kook aan.
- Voeg de kokosmelk, de Thaise vissaus en de kipfilet toe en breng de soep aan de kook.
- Verwijder de citroengras en de djeroek poeroetblaadjes.
- Neem de soep van het vuur, schep de bosui erdoorheen en verdeel de soep over de voorverwarmde borden of soepkommen.
- Strooi er naar smaak korianderblaadjes overheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Djeroek poeroetblaadjes zijn vers verkrijgbaar bij Aziatische supermarkten en toko's. Ze kunnen ook goed worden bewaard in de diepvries. Pluk de blaadjes van de takjes en vries ze, goed verpakt in een diepvrieszakje, in. Ze blijven zo minstens 6 maanden goed.
Haal eenvoudig de zaadjes uit een rode peper door de peper tussen uw handen te rollen. Snijd dan het kapje eraf en rol nogmaals tussen uw handen, zodat de zaadjes eruit vallen. Was uw handen hierna goed!
Haal eenvoudig de zaadjes uit een rode peper door de peper tussen uw handen te rollen. Snijd dan het kapje eraf en rol nogmaals tussen uw handen, zodat de zaadjes eruit vallen. Was uw handen hierna goed!
Wijnadvies:
Een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling of een Gewürztraminer vormt een harmonieuze combinatie met de exotische smaken van deze Thaise soep.Voedingswaarden
Calories: 348 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 18 g | Vet: 27 g | Zout: 2.1 mg | Sugar: 3 g