Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny Vers Speltpizzadeeg 400 g
- 1 aubergine in plakken van 1/2 cm dik
- 1 eetlepel olijfolie
- 150 g belegen kaas geraspt
- 1 mozzarella in plakjes
- 1 eetlepel gehakte basilicum
- Peper en zout naar smaak
Instructies
- Bestrooi de plakken aubergine met wat zout en laat ze een half uur 'zweten' in een vergiet.
- Dep de aubergine vervolgens goed droog met keukenpapier en bestrijk beide kanten met olijfolie.
- Verhit een grillpan en gril de aubergine aan beide kanten, ongeveer 5 minuten in totaal.
- Laat de plakken afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte) en verwerk het deeg direct uit de koelkast.
- Rol het deeg met het meegeleverde bakpapier uit op een bakblik en snijd om de 1,5 cm in aan de lange kant.
- Verdeel 1/3 van de geraspte kaas over het deeg en leg de helft van de gegrilde aubergine erover.
- Herhaal deze stap nog een keer.
- Verdeel de plakjes mozzarella over de aubergine en bestrooi met peper, zout en gehakte basilicum.
- Vlecht het deeg over de vulling heen.
- Bestrooi het gevlochten deeg met de overgebleven kaas.
- Bak in het midden van de oven gedurende 15-25 minuten, tot het goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Dit gevlochten speltbrood met aubergine en mozzarella gaat goed samen met een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.Voedingswaarden
Calories: 1800 kcal | koolhydraten: 100 g | Protein: 90 g | Vet: 120 g | Zout: 7 g | Sugar: 5 g