Gevulde Appel-Flensjes à la Normande
zoete, gevulde flensjes
Equipment
- flensjespan
- invetkwastje
- paletmes
- dresseerschaal
- lepels
Ingrediënten
- 4 stevige Beliefteur-appels of andere stevige appelsoort
- 250 g speltbloem een gezondere meeloptie
- 3 dl ongezoete amandelmelk
- 75 g kokosbloesemsuiker
- Snufje roze Himalayazout
- 3 scharreleieren
- Boter om te bakken
- Suiker
- Kaneel
Instructies
- Schil de appels en snijd ze met een appelmesje in dunne plakjes, gebruik indien nodig een appelboor om het klokhuis te verwijderen.
- Maak van gezeefde speltbloem, amandelmelk, kokosbloesemsuiker, roze Himalayazout en eieren een glad beslag.
- Giet een lepel beslag in de hete pan, verdeel een handvol appelschijfjes erover, voeg nog wat beslag toe en bak de flensjes langzaam gaar (houd er rekening mee dat appels langer nodig hebben om gaar te worden).
- Dresseer de flensjes op een warme schaal, bestrooi ze royaal met suiker vermengd met kaneel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Varianten:
- Probeer ook eens plakjes verse perzik gedrenkt in een vleugje Curaçao.
- Varieer met plakjes banaan, besprenkeld met rum of notenlikeur voor een verrassende twist.
Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 8 g | Vet: 8 g | Sugar: 2 g