Gevulde Appelbollen met Amandelspijs

Gevulde Appelbollen met Amandelspijs

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kleine appels bijvoorbeeld Jonagold
  • 1 citroen
  • 100 g amandelspijs
  • 1 ei losgeklopt
  • 4 plakjes bladerdeeg diepvries, ontdooid
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels suiker

Instructies

  • Schil de appels en verwijder de klokhuizen met een appelboor.
  • Boen de citroen schoon en rasp de schil fijn.
  • Klop in een diep bord de amandelspijs los met de helft van het losgeklopte ei en de citroenrasp.
  • Vul de appels met het amandelspijsmengsel.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Bestrooi een werkvlak en de deegroller met bloem.
  • Rol de plakjes bladerdeeg iets uit tot lapjes van 15x15 cm.
  • Zet in het midden van elk plakje bladerdeeg een gevulde appel.
  • Leg bovenop elke appel een stukje boter.
  • Bevochtig de randen van het bladerdeeg met water.
  • Vouw de deegpunten naar elkaar toe en plak het bladerdeeg rondom de appel dicht.
  • Bestrijk het deeg met de rest van het losgeklopte ei en bestrooi losjes met suiker.
  • Zet de appelbollen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in het midden van de oven in ca.
  • 25 minuten goudbruin.
  • Haal de appelbollen uit de oven en laat ze iets afkoelen op een rooster.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de appelbollen lauwwarm of koud als dessert.

Wijnadvies:

Een zoete witte wijn zoals een Riesling Spätlese uit Duitsland past goed bij de zoete smaak van de gevulde appelbollen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch