Gevulde Appelbollen met Amandelspijs
Ingrediënten
- 4 kleine appels bijvoorbeeld Jonagold
- 1 citroen
- 100 g amandelspijs
- 1 ei losgeklopt
- 4 plakjes bladerdeeg diepvries, ontdooid
- 2 eetlepels boter
- 2 eetlepels suiker
Instructies
- Schil de appels en verwijder de klokhuizen met een appelboor.
- Boen de citroen schoon en rasp de schil fijn.
- Klop in een diep bord de amandelspijs los met de helft van het losgeklopte ei en de citroenrasp.
- Vul de appels met het amandelspijsmengsel.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Bestrooi een werkvlak en de deegroller met bloem.
- Rol de plakjes bladerdeeg iets uit tot lapjes van 15x15 cm.
- Zet in het midden van elk plakje bladerdeeg een gevulde appel.
- Leg bovenop elke appel een stukje boter.
- Bevochtig de randen van het bladerdeeg met water.
- Vouw de deegpunten naar elkaar toe en plak het bladerdeeg rondom de appel dicht.
- Bestrijk het deeg met de rest van het losgeklopte ei en bestrooi losjes met suiker.
- Zet de appelbollen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in het midden van de oven in ca.
- 25 minuten goudbruin.
- Haal de appelbollen uit de oven en laat ze iets afkoelen op een rooster.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de appelbollen lauwwarm of koud als dessert.