Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 100 g oud witbrood
- 8 kleine appels bijv. Elstar
- 400 g half-om-half gehakt
- 1 ei
- 1 teen knoflook uitgeperst
- 1 ½ tl kaneel
- 1 el olie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Week het brood in 100 ml water.
- Snijd een mooi kapje van de appeltjes.
- Boor de klokhuizen er met een appelboor uit.
- Maak de opening zoveel groter dat er nog een wand van ca. 2 cm dik overblijft.
- Knijp het water uit het brood.
- Kneed het gehakt met brood, ei, knoflook, kaneel en zout en peper door elkaar.
- Vul de appeltjes met het gehakt en druk het goed aan.
- Zet de appeltjes in de ovenschaal en zet de kapjes er weer op.
- Bestrijk de appeltjes met olie.
- Zet de schaal in het midden van de oven en bak de appeltjes in ca. 35 min. gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker bij stamppot zuurkool of boerenkool.
Maak van de stukjes appel die uit de appeltjes komen een lekkere appelmoes. Kook de stukjes met een beetje suiker en 2 el witte wijn of water in ca. 10 min. tot moes. Warm en koud lekker.
Voedingswaarden
Calories: 470 kcal | koolhydraten: 41 g | Protein: 22 g | Vet: 24 g