Gevulde appels

Gevulde appels

Bron: AH Gehaktbal en zo
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 g oud witbrood
  • 8 kleine appels bijv. Elstar
  • 400 g half-om-half gehakt
  • 1 ei
  • 1 teen knoflook uitgeperst
  • 1 ½ tl kaneel
  • 1 el olie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Week het brood in 100 ml water.
  • Snijd een mooi kapje van de appeltjes.
  • Boor de klokhuizen er met een appelboor uit.
  • Maak de opening zoveel groter dat er nog een wand van ca. 2 cm dik overblijft.
  • Knijp het water uit het brood.
  • Kneed het gehakt met brood, ei, knoflook, kaneel en zout en peper door elkaar.
  • Vul de appeltjes met het gehakt en druk het goed aan.
  • Zet de appeltjes in de ovenschaal en zet de kapjes er weer op.
  • Bestrijk de appeltjes met olie.
  • Zet de schaal in het midden van de oven en bak de appeltjes in ca. 35 min. gaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker bij stamppot zuurkool of boerenkool.
 
Maak van de stukjes appel die uit de appeltjes komen een lekkere appelmoes. Kook de stukjes met een beetje suiker en 2 el witte wijn of water in ca. 10 min. tot moes. Warm en koud lekker.

Voedingswaarden

Calories: 470 kcal | koolhydraten: 41 g | Protein: 22 g | Vet: 24 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Fruit / Vlees