Gevulde Appels met Kruidige Noten en Honing

Gevulde Appels met Kruidige Noten en Honing

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kleine stevige appels bijvoorbeeld Elstar
  • 50 g gehakte hazelnoten of amandelschaafsel
  • 50 g blanke rozijnen
  • 1 theelepel koekkruiden
  • 1 eetlepel honing
  • 50 g boter
  • 100 ml appelsap
  • 500 ml vanillevla

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Was de appels en maak in het midden van elke appel met een citroentrekker of dunschiller een smal reepje uit de schil.
  • Dit voorkomt dat de appels barsten tijdens het bakken.
  • Verwijder het klokhuis uit de appels en maak het gat bovenaan iets groter.
  • Hak de noten en rozijnen grof en meng ze met de koekkruiden, honing en de helft van de boter.
  • Zet de appels in een ovenschaal en vul ze met het mengsel van rozijnen en noten.
  • Leg op elke appel een stukje boter en schenk het appelsap rondom.
  • Bak de appels in het midden van de oven gedurende 30 minuten, dek ze het eerste kwartier losjes af met aluminiumfolie om uitdroging te voorkomen.
  • Laat de appels iets afkoelen uit de oven.
  • Schenk de (eventueel eerst kort verwarmde) vanillevla in vier diepe borden en plaats een gevulde appel in het midden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Laat ze uit de oven iets afkoelen.
Schenk de (eventueel eerst kort verwarmde) vanillevla in vier diepe borden en plaats een
gevulde appel in het midden.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 4 g | Vet: 15 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 30 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit
Land van herkomst Nederland