Gevulde Appels met Kruidige Noten en Honing
Ingrediënten
- 4 kleine stevige appels bijvoorbeeld Elstar
- 50 g gehakte hazelnoten of amandelschaafsel
- 50 g blanke rozijnen
- 1 theelepel koekkruiden
- 1 eetlepel honing
- 50 g boter
- 100 ml appelsap
- 500 ml vanillevla
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Was de appels en maak in het midden van elke appel met een citroentrekker of dunschiller een smal reepje uit de schil.
- Dit voorkomt dat de appels barsten tijdens het bakken.
- Verwijder het klokhuis uit de appels en maak het gat bovenaan iets groter.
- Hak de noten en rozijnen grof en meng ze met de koekkruiden, honing en de helft van de boter.
- Zet de appels in een ovenschaal en vul ze met het mengsel van rozijnen en noten.
- Leg op elke appel een stukje boter en schenk het appelsap rondom.
- Bak de appels in het midden van de oven gedurende 30 minuten, dek ze het eerste kwartier losjes af met aluminiumfolie om uitdroging te voorkomen.
- Laat de appels iets afkoelen uit de oven.
- Schenk de (eventueel eerst kort verwarmde) vanillevla in vier diepe borden en plaats een gevulde appel in het midden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Laat ze uit de oven iets afkoelen.
Schenk de (eventueel eerst kort verwarmde) vanillevla in vier diepe borden en plaats een
gevulde appel in het midden.
Schenk de (eventueel eerst kort verwarmde) vanillevla in vier diepe borden en plaats een
gevulde appel in het midden.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 4 g | Vet: 15 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 30 g