Gevulde aubergine

Gevulde Aubergine met Mediterrane Vulling

Porties: 4
Bereidingstijd: 50 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 300 gram gehakt
  • 4 tomaten ontveld en in blokjes gesneden
  • 2 sjalotten gesnipperd
  • 1 teen knoflook gehakt
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Paar takjes verse tijm
  • Paar takjes peterselie
  • Paar blaadjes basilicum
  • Peper en zout
  • 2 bollen mozzarella

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht plus).
  • Halveer de aubergines en stoom ze gedurende 10 minuten op 100°C.
  • Laat ze vervolgens afkoelen.
  • Verhit wat olijfolie in een pan en bak het gehakt rul.
  • Voeg de tijm toe tijdens het bakken.
  • Fruit de gesnipperde sjalot en knoflook in wat olijfolie.
  • Voeg de ontvelde tomatenblokjes toe aan het mengsel en daarna het grof gehakte auberginevruchtvlees.
  • Laat het overtollige vocht verdampen.
  • Meng het gebakken gehakt door de groentemix en breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de gehakte peterselie toe.
  • Leg de uitgeholde aubergines in een ovenschaal en druppel er wat olijfolie overheen.
  • Vul de aubergines met het gehaktmengsel.
  • Bedek de gevulde aubergines met plakjes mozzarella en bak ze in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten.
  • Garneer met verse basilicumblaadjes voor het serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze gevulde aubergines met een bijgerecht van brood en een frisse salade voor een complete maaltijd.
Een goede wijnkeuze bij dit gerecht is een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige rosé.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Ovenschotel
Land van herkomst Mediterraan