Gevulde Aubergines met Feta en Gehakt
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui gesnipperd
- 1 blik tomatenblokjes 400 g
- 1 theelepel suiker
- 2 gedroogde chilipepertjes verkruimeld
- 2 grote aubergines
- 400 g rundergehakt
- 2 teentjes knoflook geperst
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 100 g fetakaas grof verkruimeld
- ½ zakje verse peterselie à 30 g fijngehakt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 ºC.
- Verhit in een hapjespan 1 eetlepel olie en bak de gesnipperde ui glazig gedurende 2-3 minuten.
- Voeg de tomatenblokjes met vocht, suiker en verkruimelde chilipepertjes toe en laat dit 15-20 minuten zachtjes sudderen.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Halveer intussen de aubergines in de lengte en hol ze uit met een lepel tot ongeveer 1 cm van de rand.
- Snijd het vruchtvlees fijn.
- Verhit in een koekenpan de resterende olie en bak het gehakt rul gedurende 2-3 minuten.
- Voeg het fijngesneden auberginevruchtvlees, geperste knoflook en gedroogde oregano toe aan het gehaktmengsel en bak nog 5 minuten.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de tomatensaus over de bodem van een ovenschaal.
- Leg de uitgeholde aubergines in de saus en vul ze met het gehaktmengsel.
- Bak de gevulde aubergines in het midden van de oven gedurende ca.
- 35-40 minuten tot ze gaar zijn.
- Leg de aubergines op vier borden en garneer met verkruimelde feta en fijngehakte peterselie.
- Serveer met de tomatensaus eromheen.