Gevulde Broodpannenkoek
Ingrediënten
- 400 gram oud brood in stukjes gescheurd
- ½ liter karnemelk
- 100 gram rietsuiker
- 2 grote eieren
- 150 gram gedroogde vruchten krenten, rozijnen, gesneden sukade
- 1 theelepel zout
- Boter of olie om de pan in te vetten
- Poedersuiker naar smaak
Instructies
- Meng in een grote mengkom alle ingrediënten behalve de boter en de poedersuiker tot een smeuïge massa.
- Verhit in een diepe koekenpan of wokpan op laag vuur een beetje boter of olie.
- Giet het broodmengsel in de pan.
- Bak de broodpannenkoek heel langzaam gedurende ongeveer 15 minuten met het deksel op de pan, zodat de onderkant goudbruin wordt.
- Keer de broodpannenkoek om en bak de andere zijde ook weer gedurende ongeveer 15 minuten, tot deze goudbruin is.
- Leg de broodpannenkoek op een schaal en bestrooi met poedersuiker naar smaak.
- Snijd de broodpannenkoek in punten en serveer warm.
- Heerlijk als ontbijt of lunch.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Omdat dit gerecht eerder een ontbijt- of brunchgerecht is, wordt het niet traditioneel met wijn geserveerd. Maar als je het wilt combineren, kun je het genieten met een lichte mousserende wijn zoals een Prosecco of een fruitige witte wijn zoals een Riesling.
Voedingswaarden
Calories: 340 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 8 g | Vet: 7 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 25 g