Een kleurrijke Mexicaanse brunchsetting met een grote goudbruine broodpannenkoek, in punten gesneden en bestrooid met poedersuiker, geserveerd op een bord met Mexicaanse patronen, omringd door schaaltjes gedroogd fruit en een glas mousserende Prosecco op een felgekleurd geweven tafelkleed.

Gevulde Broodpannenkoek met Gedroogd Fruit

Een heerlijke broodpannenkoek met gedroogd fruit, perfect om oud brood op een smakelijke manier te hergebruiken. Ideaal voor ontbijt of lunch.
Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Grote mengkom
  • Diepe koekenpan of wokpan

Ingrediënten

  • 400 g oud brood in stukjes gescheurd
  • 500 ml karnemelk
  • 100 g rietsuiker
  • 2 grote eieren
  • 150 g gedroogde vruchten krenten, rozijnen, gesneden sukade
  • 1 tl zout
  • Boter of olie om de pan in te vet

Instructies

  • Meng in een grote mengkom alle ingrediënten, behalve de boter en poedersuiker, tot een smeuïge massa.
  • Verhit een beetje boter of olie in een diepe koekenpan of wokpan op laag vuur.
  • Giet het broodmengsel in de pan en bak het langzaam gedurende 15 minuten met een deksel op de pan, totdat de onderkant goudbruin is.
  • Keer de broodpannenkoek voorzichtig om en bak de andere kant ook gedurende 15 minuten tot goudbruin.
  • Leg de broodpannenkoek op een schaal en bestrooi met poedersuiker naar smaak.
  • Snijd in punten en serveer warm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse fruitsalade of een klodder slagroom.
Wijnadvies:
Hoewel het niet traditioneel met wijn wordt geserveerd, past een lichte mousserende wijn zoals Prosecco of een fruitige Riesling goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 48 g | Protein: 10 g | Vet: 8 g | Zout: 0.9 g | Sugar: 22 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lunch / Ontbijt / Pannenkoeken
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch