Gevulde Broodpannenkoek met Gedroogd Fruit
Een heerlijke broodpannenkoek met gedroogd fruit, perfect om oud brood op een smakelijke manier te hergebruiken. Ideaal voor ontbijt of lunch.
Equipment
- Grote mengkom
- Diepe koekenpan of wokpan
Ingrediënten
- 400 g oud brood in stukjes gescheurd
- 500 ml karnemelk
- 100 g rietsuiker
- 2 grote eieren
- 150 g gedroogde vruchten krenten, rozijnen, gesneden sukade
- 1 tl zout
- Boter of olie om de pan in te vet
Instructies
- Meng in een grote mengkom alle ingrediënten, behalve de boter en poedersuiker, tot een smeuïge massa.
- Verhit een beetje boter of olie in een diepe koekenpan of wokpan op laag vuur.
- Giet het broodmengsel in de pan en bak het langzaam gedurende 15 minuten met een deksel op de pan, totdat de onderkant goudbruin is.
- Keer de broodpannenkoek voorzichtig om en bak de andere kant ook gedurende 15 minuten tot goudbruin.
- Leg de broodpannenkoek op een schaal en bestrooi met poedersuiker naar smaak.
- Snijd in punten en serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse fruitsalade of een klodder slagroom.
Wijnadvies:
Hoewel het niet traditioneel met wijn wordt geserveerd, past een lichte mousserende wijn zoals Prosecco of een fruitige Riesling goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 48 g | Protein: 10 g | Vet: 8 g | Zout: 0.9 g | Sugar: 22 g