Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- satéstokjes
Ingrediënten
- 1 komkommer
- 25 g boter of margarine
- 400 g kipfilet in blokjes gesneden
- 1 doos burrito dinerkit 500 g
- 1 blik ananasstukjes op eigen sap 227 g
- 1 beker zure room 125 ml
- 100 g gemalen belegen kaas zakje à 150 g
Instructies
- Schil de komkommer, halveer deze in de lengte en verwijder de zaadjes met een theelepel.
- Snijd de komkommer vervolgens in plakjes.
- Verhit de boter of margarine in een braadpan en bak de kipblokjes ongeveer 4 minuten.
- Voeg de kruidenmix (uit de burrito dinerkit) en 200 ml water toe aan de kip in de pan.
- Breng het geheel aan de kook en laat het onafgedekt ongeveer 10 minuten koken.
- Laat de ananasstukjes uitlekken en voeg deze de laatste 3 minuten toe aan de kip in de pan, samen met de plakjes komkommer.
- Verwarm de tortilla's volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Vul de warme tortilla's met het kipmengsel, een lepel zure room, salsa (uit de burrito dinerkit) en gemalen kaas.
- Rol de tortilla's op en steek ze vast met satéstokjes.
- Serveer de gevulde burrito's direct en geniet ervan!
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze gevulde burrito's met ananas-kipvulling passen goed bij een lichte en fruitige rode wijn, zoals een Merlot of een Beaujolais. De frisse en fruitige smaken van de wijn vullen de exotische smaken van de ananas aan, terwijl de zachte tannines mooi samengaan met de kruidige kip en kaas.Voedingswaarden
Calories: 635 kcal | koolhydraten: 51 g | Protein: 34 g | Vet: 33 g | Zout: 2.4 mg | Sugar: 18 g