Gevulde courgette met gehaktrijst en maïs
Deze courgettebootjes uit de oven zijn rijk gevuld met gekruid gehakt, rijst en maïs, overgoten met tomatensaus en kaas. Comfortfood met een twist!
Equipment
- Puntige lepel
- Wok of roerbakpan
Ingrediënten
- 100 g geraspte jonge kaas
- 125 g snelkookrijst
- 2 eetlepels olie
- 2 grote courgettes ca. 400 g
- 1 blikje maiskorrels ca. 300 g
- 1 pakje sugo kruiden ca. 380 ml
- 1 ui
- 350 g gehakt
- versgemalen zwarte peper
- zout
Instructies
- Kook de rijst in ruim water met zout volgens de gebruiksaanwijzing, zonder rusttijd.
- Verwarm de oven voor op 200 °C (gasstand 4).
- Was de courgettes, halveer ze in de lengte en hol ze uit tot ongeveer 1 cm van de rand.
- Pel en snipper de ui.
- Laat de maïs uitlekken.
- Verhit olie in een wok of roerbakpan en fruit de ui 1 minuut.
- Voeg het gehakt toe en bak het rul.
- Schep de maïs, rijst en 1 dl van de sugo door het gehaktmengsel.
- Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
- Leg de courgettehelften in een ovenschaal en vul ze met het rijstmengsel.
- Schenk de rest van de sugo rondom de courgettes in de schaal.
- Bestrooi de courgettes met de geraspte kaas.
- Bak de gevulde courgettes ongeveer 25 minuten in het midden van de oven.
- Serveer de courgettebootjes op borden met extra rijstvulling ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer met verse peterselie of basilicum voor een frisse kleur en extra smaak. Wijnadvies:
Combineer met een soepele rode wijn zoals een Merlot of een fruitige Chianti.
Garneer met verse peterselie of basilicum voor een frisse kleur en extra smaak. Wijnadvies:
Combineer met een soepele rode wijn zoals een Merlot of een fruitige Chianti.
Voedingswaarden
Calories: 535 kcal | koolhydraten: 38 g | Protein: 28 g | Vet: 29 g | Zout: 2.1 g | Sugar: 6 g