Gevulde courgette met gehaktrijst en maïs

Gevulde courgette met gehaktrijst en maïs

Deze courgettebootjes uit de oven zijn rijk gevuld met gekruid gehakt, rijst en maïs, overgoten met tomatensaus en kaas. Comfortfood met een twist!
Porties: 4
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 100 g geraspte jonge kaas
  • 125 g snelkookrijst
  • 2 eetlepels olie
  • 2 grote courgettes ca. 400 g
  • 1 blikje maiskorrels ca. 300 g
  • 1 pakje sugo kruiden ca. 380 ml
  • 1 ui
  • 350 g gehakt
  • versgemalen zwarte peper
  • zout

Instructies

  • Kook de rijst in ruim water met zout volgens de gebruiksaanwijzing, zonder rusttijd.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C (gasstand 4).
  • Was de courgettes, halveer ze in de lengte en hol ze uit tot ongeveer 1 cm van de rand.
  • Pel en snipper de ui.
  • Laat de maïs uitlekken.
  • Verhit olie in een wok of roerbakpan en fruit de ui 1 minuut.
  • Voeg het gehakt toe en bak het rul.
  • Schep de maïs, rijst en 1 dl van de sugo door het gehaktmengsel.
  • Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Leg de courgettehelften in een ovenschaal en vul ze met het rijstmengsel.
  • Schenk de rest van de sugo rondom de courgettes in de schaal.
  • Bestrooi de courgettes met de geraspte kaas.
  • Bak de gevulde courgettes ongeveer 25 minuten in het midden van de oven.
  • Serveer de courgettebootjes op borden met extra rijstvulling ernaast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Garneer met verse peterselie of basilicum voor een frisse kleur en extra smaak.
Wijnadvies:

Combineer met een soepele rode wijn zoals een Merlot of een fruitige Chianti.

Voedingswaarden

Calories: 535 kcal | koolhydraten: 38 g | Protein: 28 g | Vet: 29 g | Zout: 2.1 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Ovenschotel / Rijst / Vlees
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden