Gevulde en Gepareerde Crêpentaart à la Parisienne
Geniet van de verfijnde smaak van deze Crêpes à la Parisienne, een zoete, gevulde en prachtig gepresenteerde flensjestaart.
Equipment
- sauspannen
- flensjespan
- paletmes
- invet kwastje
- paletmes
- lepels
- vuurvaste schotel
Ingrediënten
Vanillesaus met Bitterkoekjes
- 100 g bitterkoekjes
- Likeurglas marasquin
- 4 dl melk
- 2 vanillestokjes
- 15 g maïzena
- 25 g suiker
- 1 eidooier
- 4 eetlepels room
Crêpes
- 300 g bloem
- 50 g suiker
- Een snufje zout
- 4 dl melk
- 2 eieren
- Boter
- 1 eiwit
- Poedersuiker
Instructies
- Verbrokkel de bitterkoekjes, bedruppel ze met marasquin en voeg ze toe aan de vanillesaus (maak de saus door de melk met vanillestokjes te verwarmen, voeg dan maïzena, suiker, eidooier en koude melk toe, laat het trekken, breng aan de kook en voeg vervolgens voorzichtig de room toe nadat het mengsel heeft gekookt).
- Bak op de gebruikelijke manier flensjes van gezeefde bloem, melk, suiker, zout en eieren.
- Bestrijk de flensjes met de saus, rol ze op en leg ze in een vuurvaste schaal.
- Bedek met stijfgeslagen eiwit, bestrooi met poedersuiker en laat ze in de oven goudbruin worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
- Vervang de bitterkoekjes door aangelengde amandelpers.
- Experimenteer met verschillende likeuren als alternatief voor marasquin.
Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 12 g | Vet: 10 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 20 g