Gevulde Kipcordon Bleu met Groene Olijventapenade

Gevulde Kipcordon Bleu met Groene Olijventapenade

Porties: 1 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 grote aardappel
  • 125 g dun gesneden kipfilet
  • 2 plakken Coburger rauwe ham
  • 3 plakken brie dun gesneden
  • 3 eetlepels verse groene olijventapenade
  • 50 g eikenbladsla

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 250 °C.
  • Boen de aardappel schoon en prik deze een paar keer in met een vork.
  • Verwarm de aardappel vervolgens in de magnetron gedurende 10 minuten op vol vermogen (700 watt).
  • Snijd de aardappel in en laat hem nog even nagaren in een theedoek of aluminiumfolie.
  • Leg de dun gesneden kipfilet in een ovenschaal en bestrooi deze met peper.
  • Beleg de kipfilet met plakken Coburger rauwe ham en dun gesneden brie.
  • Druppel hier 1/2 eetlepel olijventapenade overheen.
  • Plaats de kip in het midden van de oven en laat deze in 8-10 minuten gaar worden.
  • Meng de eikenbladsla met de rest van de olijventapenade en leg dit op een bord.
  • Leg de gevulde kipcordon bleu en de aardappel naast de salade op het bord.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte en fruitige Franse Chardonnay past uitstekend bij dit gerecht. De romigheid van de wijn sluit mooi aan bij de brie en de olijventapenade, terwijl de frisheid ervoor zorgt dat het geheel niet te zwaar wordt.

Voedingswaarden

Calories: 650 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 40 g | Vet: 32 g | Zout: 2 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij