Gevulde Kipfilet in Bladerdeeg met Frisse Salade
Equipment
- slakom
Ingrediënten
- 3 eieren
- 4 plakjes bladerdeeg diepvries
- 4 kleine kipfilets
- 100 g roomkaas met kruiden
- 6 eetlepels slasaus
- 1 grote kropsla gewassen
- 2 tomaten in stukjes
Instructies
- Kook 2 eieren hard in 8 minuten, spoel ze af onder koud water en pel ze.
- Hak de gekookte eieren grof.
- Laat het bladerdeeg ontdooien.
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Snijd de kipfilets aan één kant diep in zodat er een holte ontstaat.
- Vul de holte met roomkaas en bestrooi de kipfilets met zout en peper.
- Rol de plakjes bladerdeeg iets uit en leg de kipfilets in het midden ervan.
- Klop het overgebleven ei los en bestrijk de randen van het deeg met een deel van het losgeklopte ei.
- Vouw het deeg rondom de kipfilets dicht en druk de naden goed dicht.
- Leg de pakketjes met de naad naar beneden op een ingevette bakplaat en bestrijk ze met de rest van het losgeklopte ei.
- Bak de gevulde kipfilets in het midden van de oven gedurende 20-25 minuten, tot ze goudbruin en gaar zijn.
- Meng de gehakte gekookte eieren door de slasaus en breng op smaak met zout en peper.
- Scheur de kropsla in grove stukken en meng deze voorzichtig met de tomaten en de slasaus in een slakom.
- Serveer de sla apart bij de gevulde kipfilets.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht, omdat het de kruidige smaken van de kip en de romigheid van de roomkaas in balans brengt.Voedingswaarden
Calories: 570 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 32 g | Vet: 37 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 5 g